Kørselsgodtgørelse til læge og speciallæge

• Hvis du ikke kan blive godkendt til gratis kørsel, har du mulighed for at få kørselsgodtgørelse. Dette kræver at du er i sikringsgruppe 1 og at du er pensionist.
  • Du skal indsende dokumentation for dit besøg hos lægen eller speciallægen til kommunens kørselskontor, som sørger for udbetalingen.
  • Du skal være opmærksom på, at der kun udbetales godtgørelse svarende til udgiften til nærmeste speciallæge.
  • Lang ventetid hos nærmeste speciallæge giver ikke ret til godtgørelse til en anden speciallæge.
  • Godtgørelsen beregnes efter billigste offentlige transportmiddel. Der udbetales kun godtgørelse, hvis udgiften overstiger 25 kr. i alt tur/retur.
  • Ikke-pensionister har mulighed for at få kørselsgodtgørelse for kørsel til speciallæge, hvis afstanden mellem patientens bopæl eller faste opholdssted og speciallægens konsultationssted overstiger 50 km. Der udbetales kun godtgørelse, hvis udgiften overstiger 60 kr. i alt tur/retur.