Aktiviteter i det blå i sommerferien

Ved blå flag strandene i kommunen vil der på udvalgte dage være aktiviteter for børn og voksne.

På strandene kan du gå på opdagelse efter livet på lavt vand, og se hvad der gemmer sig under vandoverfladen. Du kan også lære om stenene på stranden og smage på havets spisekammer. Naturvejleder Elise Hvelplund Brink guider og fortæller om de dyr og planter, vi finder. Arrangementerne finder sted den 4.,5., 6., 7., 8. og 16. juli.

Børn og unge under 18 år er velkomne til vandaktiviteterne med forældre eller en anden ansvarsperson.

Livet på lavt vand og under overfladen – Ore Strand og Svinø Strand

Tag hele familien med til en sjov dag ved kysten, hvor vi går på opdagelse i sten og skaller, tangplanter, rejer og tanglopper. Hvad mon der gemmer sig under overfladen og på sandbunden? Naturvejleder Elise Hvelplund Brink fortæller om de dyr og planter, vi finder.  

Bemærk: Der medbringes fiskenet, waders, vandkikkerter og spande til udlån.

Tid og sted:

Ore Strand: Den 4. juli og 5. juli, start kl. 13 og slut ca. kl. 17. Mødested: Parkering ved Klinteparken for enden af Klintevænget, 4760 Vordingborg.

Svinø Strand: Den 6. juli og 7. juli, start kl. 13 og slut ca. kl. 16. Mødested: P-plads 100 m. fra stranden ved Dybsøvejen og Rusevænget, 4750 Lundby.

På opdagelse i stenenes verden – Hårbølle Strand

Vi går en tur langs Hårbølle Strand, hvor der findes mange forskellige sten og bunker af flintesten. Naturvejleder Elise Hvelplund Brink fortæller om de sten, vi finder, og deres dannelse. Vi maler sten og laver sten-figurer til at tage med hjem. Der er også tid til at gå på opdagelse på lavt vand med rejehov og vandkikkert.  

Tid og sted:

Hårbølle Strand: Den 8. juli. Start kl. 13 og slut ca. kl. 16.  Mødested: Parkeringsplads ved feriekoloni, Hårbøllevej 85, 4792 Askeby.  

Livet på lavt vand og kunst af opskyl – Ulvshale Strand

Tag hele familien med til en sjov dag ved kysten, hvor vi går på opdagelse efter livet på det lave vand. Hvad mon der gemmer sig under overfladen og på sandbunden af små fisk, muslinger, tangnål og tanglopper? Naturvejleder Elise Hvelplund Brink medbringer akvarier, rejestrygenet og vandkikkerter til at gå på opdagelse på lavt vand. Vi laver også postkort med sand, tang og andet opskyl fra stranden. 

Bemærk: Husk madpakke, badetøj, solcreme, solhat og håndklæde og evt. skiftetøj.

Tid og sted: Ulvshale Strand: Lørdag den 16. juli, start kl. 11 og slut ca. kl. 14. Mødested: P-plads syd for Ulvshale Camping. Ulvshalevej 236, 4780 Stege.

Find flere sommerferieaktiviteter under Oplev