Blåt eventyr

Et rekreativt udvidet ”søkort” skal kaste lys på kvaliteterne ved at bruge havet omkring Sydsjælland og Møn.

Vordingborg Kommunes vision 2030 sætter fokus på livet ved vandet og aktiviteter på og under vandet. Havudsigten, havet og fjordene danner rammen om et aktivt liv. Det har en værdi, som ofte tages for givet af os, der bor ved Danmarks længste kystlinje. Men for de, der ikke bor her eller er tilflyttere, er det en velbevaret hemmelighed.

Et rekreativt udvidet ”søkort” skal derfor nu kaste lys på kvaliteterne ved at bruge havet omkring Sydsjælland og Møn. Derfor er vi i Vordingborg Kommune i gang med at kortlægge vandet omkring os, det blå element, både med historiske fortællinger og med viden om, hvad du kan opleve.

Vi gør det ikke alene. Vi samarbejder med Museum Sydøstdanmark, eksterne konsulenter og frivillige i arbejdet med at løfte fortællingerne og skærpe præcisionen i oplevelserne under overfladen. Det skal simpelthen være spændende. Det er et eventyr at være her.

På det praktiske plan viser kortet dig, hvor du finder strande, steder at sætte din båd i vandet, hvor du kan komme i havn eller sætte kajakken i vandet, hvor du kan gå på undervandsjagt eller snorkle og meget mere. Steder at parkere, handle og overnatte er også med på kortet.

Kortet bliver et trykt kort, der kan købes på havnene og på turistkontorerne. Kortet suppleres med en hjemmeside. Her udvides kortet med flere fortællinger, oplevelser og informationer om livet på og under vandet.

Kortet er målrettet alle, der har interesse for vandet. Det kan både være i forhold til vandsportsaktiviteter eller også marine-arkæologi eller interesse for de mange vrag, der findes på bunden af vores farvande i området. Målet er at gøre opmærksom på den rigdom, der ligger lige udenfor døren. Samtidig vil vi gerne fortælle turister, at dette område er et spændende og uspoleret område med natur i verdensklasse og små hyggelige havne. Historien på og under vandet trækker spor helt tilbage til venderne, Valdemarerne og verdenskrigene.

Kortet forventes klar i januar 2018 ligesom hjemmesiden med de digitale kort og oplysninger vil være i luften. Hjemmesiden vil imidlertid fortsat være under udvikling med indhold og historier samt forskellige funktioner i løbet af 2018.