Sommeraktiviteter på Avnø

På Avnø er der spændende sommeraktiviteter for hele familien.

Kom ud og leg med de fire elementer!

Naturnørderne på Avnø naturcenter byder på leg og aktiviteter med vand, ild, jord og luft på mange måder, når de åbner dørene d. 5. og 7. juli, samt 2. og 4. august fra kl. 10.00 – 13.00 Kom f.eks. og prøv kræfter med at fange det som sælerne spiser og se sælerne i Avnø Fjord med vores kraftige kikkert. Vi tænder bålet og finder fiskens hjerte og hjerne. Du kan også prøve at rappelle ned af kontroltårnet og afprøve store, fantastiske sæbebobler.Fire dage i elementernes magt!

Ildens dag

Tirsdag d. 5. juli
I huggehuset eller helt i fisk! Leg Emil fra Lønneberg for en dag. Sammen tænder vi bålet og finder snitte grejet frem og så er der fælles råhygge om bålet. Tryl din egen fløjte, figur eller noget helt andet frem, under vejledning. Er du til personlig udfordring har du mulighed for at se nærmere på fisk. Helt indeni fisken findes hjerte, galde og tarme. Måske finder vi æg. Og det store spørgsmål lyder: Har fisk en hjerne? Det lækre fiskekød bliver sidenhen serveret røget. Velbekomme.

Vandets dag

Torsdag d. 7. juli
Fisker for en dag! Iført waders drager vi til vandet hvor du kan fange små dyr på lavt vand, tømmer vores ruse og studere fangsten på tætteste hold. En lille del af dagens fangst bliver serveret for Avnøs faste beboere i fjordakvariet i Naturskolen. Vi tager vores kraftige kikkert med og ser til alle vore dejlige naboer på stenene i Avnø Fjord; sælerne. Er vi heldige ser vi sælunger og vandleg.

Luftens dag

Tirsdag d. 2. august
Højt at flyve! I luftens element, 12 meter over jorden med den majestætiske udsigt over Avnø Fjord som kulisse. Du har sikkert set på film hvordan helten suser ned af en skyskraber for i næste øjeblik at gynge ind gennem et vindue. Kunne du selv tænke dig at svæve ned fra højderne, skal du prøve rappelling fra Avnøs højeste punkt – kontroltårnet. Dybt at falde! Til dig der foretrækker at bevare jordforbindelsen - men alligevel gerne vil snuse til luftens kraft - får du mulighed for at afprøve dine evner som luftkaptajn, når vi i fællesskab bygger varmluftballoner og blæser kæmpe sæbebobler omkring Avnøs eget luftlaboratorium.

Jordens dag 

Torsdag d. 4. august
Shanes verden på Avnø! Bor der en kunstner gemt i dig? Vi leger kreativt med jordelementet og skaber flotte kunstværker både til væg og hals. Vi brænder lerperler, skaber flotte halskæder med læder og glatslebne strandsten og bygger en væv til dine egne helt personlige sommerferieminder. Du kan også kaste dig ud i tegnekunsten med kul du selv har brændt på bålet. Praktiske informationer: Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby Tid: Åbent hus kl. 10.00 – 13.00 Pris: Børn kr. 30,- og voksne kr. 10,- Sikkerhed: Børn kan kun deltage sammen med ansvarlige voksne. Alle aktiviteter gennemføres uanset vejr. Medbring: Tøj efter vejret – og lidt til. Samt mad og drikke. Læs mere: www.avnoe.dk og www.breakthelimit.dk Se mere: Bliv ven med Avnø Naturcenter på Facebook og se fotos fra sidste gang vi havde åbent hus med Vandet og Luften som tema.

 

Praktiske informationer

Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby
Tid: Åbent hus kl. 10.00 – 13.00
Pris: Børn kr. 30,- og voksne kr. 10,-
Sikkerhed: Børn kan kun deltage sammen med ansvarlige voksne. Alle aktiviteter gennemføres uanset vejr.
Medbring: Tøj efter vejret – og lidt til. Samt mad og drikke.
Læs mere: www.avnoe.dk og www.breakthelimit.dk
Se mere: Bliv ven med Avnø Naturcenter på Facebook og se fotos fra sidste gang vi havde åbent hus med Vandet og Luften som tema.