Præsentation

Autismecenter Storstrøm er en organisation under Vordingborg Kommune, som tilbyder en bred vifte af tilbud til børn, unge og voksne med autismespektrumforstyrrelser.

Vi har ca. 250 medarbejdere fordelt på pædagoger, medhjælpere, lærere, psykologer, chauffører, kontorpersonale og rengøringsassistenter.

Helt grundlæggende er Autismecenter Storstrøm et godt sted at være, hvor der altid er noget spændende at tage sig til.

HER KAN DU SE, HVAD DER FOREGÅR I AUTISMECENTRET

 

Se vores præsentationsfilm

Se musikvideoen "Jeg er et ganske særtligt væsen"

Se vores film om digitalisering

Se vores film om livshistorier

Faciliteter

I Guldborgsund kommune har vi § 108 botilbud på Gyldenbjergvej (Skærmet afdeling og Orehoved). I Næstved kommune har vi fem bogrupper på Grimstrupvej, § 108 og § 105. I Vordingborg Kommune findes § 66 aflastningstilbud til børn og unge op til 18 år på Abelsvej, § 66 døgntilbud til børn og unge på Skovhusevej, § 105 botilbud på Kullekærvej, § 107 botræning for unge, samt § 85 botilbud på Søndervej.

Dagtilbud er fysisk placeret i Næstved og Vordingborg kommune. I Næstved kommune har vi Stafetten § 104 med plads til 20 brugere. I Vordingborg kommune har vi Paletten med 20 brugere (§ 104). Derudover tilbyder vi jobtræning og STU.

Målsætning

Autismecenter Storstrøm arbejder for at forblive en dynamisk organisation med kontinuerlig udvikling for brugere, beboere, medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi vil være en rummelig organisation, hvor kulturen bygger på glæde, trivsel, omsorg og livskvalitet for alle som bor hos os, arbejder hos os eller samarbejder med os.

Autismecentret ønsker at skabe værdi for mennesker gennem mennesker, i en organisation der tør gå nye veje. Dette vil i praksis sige, at vi arbejder med forudsigelighed, struktur og selvstændiggørelse til gavn for brugerne. Autismecentret træder organisatorisk og pædagogisk nye stier ved at igangsætte nye tiltag. Vi vil følge og præge den faglige udvikling inden for autismeområdet.

Rejser

Hvert år har Autismecentrets beboere mulighed for at komme på en rejse af en uges varighed i uge 34. Der planlægges forskellige rejser, så der er noget for alle.

Alle rejserne er fyldt med spændende aktiviteter, og beboerne kan selvfølgelig forvente den samme kvalificerede støtte, som de er vant til.

Musikprojektet "Originalerne"

Som en del af Autismecenter Storstrøms musikprojekt "Originalerne" er der udgivet en EP med tre numre.

Alle numrene med Originalerne er sunget af brugere fra Autismecenter Storstrøm.
Kor: Susanne P. Hansen & Rolf Hansen
Klaver: Martin Sørensen.
Guitar på "Jeg er et ganske særligt væsen": Rasmus Lars Clausen
Arrangør/instrumenter/programmør/producer/inspillet af: Rolf Hansen.
Cover/omslag/inlay: Martin Sørensen.
Copyright: Så længe kilde angives må numrene anvendes og distribueres frit.