Et tilbud om: Kulturstyrke

Se Kulturstyrke i DR's Sundhedsmagasinet den 1. maj her...

------------------------------------

Projekt Kultursyrke
Vordingborg Kommune har fået en unik mulighed for at tilbyde et 10-ugers oplevelsesforløb målrettet dig, der er sygemeldt med stress, angst eller lettere depression. Forløbet hedder Kulturstyrke, og er en del af det overordnede "Kultur på Recept" program.

Forløbet består af forskellige kulturoplevelser. Erfaringer viser, at kulturoplevelser kan have en god indvirkning på sundhed og livskvalitet. Målet med forløbet er derfor at give dig mere energi og overskud og hjælpe dig med at komme ovenpå i forbindelse med sygemelding. 

Hvordan forløber Kulturstyrke?
Et Kulturstyrkeforløb er gratis og foregår 3 gange om ugen over 10 uger. Du bliver en del af et lille hold på 10 deltagere. Aktiviteterne varer 1 – 1,5 time. 

Forløbet har en fast struktur, hvor du hver uge deltager i:

  • En aktivitet på Musikskolen
  • En aktivitet på Kunstskolen
  • En aktivitet/oplevelse på en af kommunens mange kulturinstitutioner 

Hver aktivitet har en fast Kulturguide, som guider dig og resten af holdet igennem aktiviteterne. Du behøver hverken at kunne synge, læse, male, lave skuespil eller andet for at deltage. Og du skal ikke forberede noget fra gang til gang. Aktiviteterne og Kulturguiderne tager hensyn til både fællesskab og den enkelte i gruppen. Efter hver aktivitet er der afsat lidt tid til en kop the/kaffe og snak om dagens aktiviteter.

Læs meget mere om de enkelte aktiviteter og dit personlige kulturstyrkekort her: