Kunstskoleaktiviteter

OM KULTURSTYRKES KUNSTSKOLE
Kunstskolens aktiviteter afholdes af billedkunstner Mia Sloth Møller. Hun skriver om undervisningen:

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen kræver ingen forkundskaber - alle kan deltage. Man skal blot være positivt indstillet overfor at skulle beskæftige sig med kunst. Vi lytter til ønsker og ideer fra kursisterne og vil så vidt som muligt tilrettelægge undervisningen, så der fokuseres på de ting, som holdet har mest lyst til at lave. Undervejs vil du få mange eksempler på kunstværker og blive undervist i brugen af forskellige teknikker og materialer.

Undervisningseksempler
At tegne så det ligner
Der undervises på en måde, der handler mere om at se og koncentrere sig, end om at sætte streger på papiret. Det er en metode, der gør, at alle kan lave flotte tegninger. Det er skønt at blive opslugt af at tegne. Det giver en god ro, og man bliver stolt af sig selv, når man står med en tegning, man ikke vidste, man kunne lave. 

Farvelære
Der undervises i at blande farver af grundfarverne gul, rød og blå. Det er elementært, og alligevel synes det magisk, når farver skabes. Vi skal male billeder af ild, jord, planter og vand. Farveblanding gør os bl.a. også mere opmærksomme på farverne i verdenen omkring os. Man ser flere nuancer af blåt og gråt i himlen, hvordan en vandpyt pludselig er orange i solens lys og meget mere.
 
Notesbogen
Man får en personlig notesbog, som de skal arbejde med gennem hele forløbet. Mia vil vise, hvordan den kan bruges til at "samle sig". At samle billeder, finde stofrester, farvekombinationer, et postkort, en avisartikel, en sætning - ting der fanger ens øje og klistre dem i bogen. Det kan hjælpe til mere end blot at blive opmærksom på sit eget billedsprog. Mia bruger selv notesbogen som sit vigtigste værktøj. Det er der, hun opbevarer inspiration. 

Efter undervisningen er der en halv time med tid til at drikke the/kaffe og tale om, hvad der nu er lyst til i forlængelse af dagens oplevelser. Det er vores "3. halvleg". 

Hvor foregår undervisningen
Undervisningen foregår Fuglebakken 11, 4760 Vordingborg.