Læsegruppe

Læsegruppen i Kulturstyrke

En del af forløbet i Kulturstyrke er en særlig type læsegruppe med guidet højtlæsning. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Det vigtigste er, at du har lyst til at lytte og måske tale sammen om dagens tekst, som bibliotekaren/læseguiden har udvalgt. Der er ingen "lektier", da de tekster, vi gennemgår, bliver læst højt. Det er meget velegnet for dig, der har svært ved at koncentrere dig - eller bare har lyst til at høre en god historie.

Det er dygtige folk fra bibliotekerne, der står for denne del af forløbet.

Hvordan foregår arbejdet i læsegruppen?

Vi læser først en novelle sammen. Undervejs i læsningen bliver der holdt pauser. Pauserne er til for at give tid og rum til at reflektere over teksten. Det er i pauserne, at samtalen omkring teksten starter. Måske har en deltager et spørgsmål, måske en anden deltager under oplæsningen er blevet mindet om en for længst glemt episode. Ofte bliver tekstens handling diskuteret fra forskellige synsvinkler, og vi taler om, hvad der videre sker i historien.

Herefter genoptages højtlæsningen, og på den måde veksler læsningen mellem højtlæsning og samtale. Det giver tid til fordybelse og personlig indlevelse. Når vi taler om teksterne, er der heller ikke noget "rigtigt" svar. Alt, hvad teksten får os til at tænke på eller føle, kan vi tale om.

Vi afslutter med et digt, der har samme tema som teksten.

Hvor foregår det?

Kulturarkaden
Sydhavnsvej 6
4760 Vordingborg

I forløbet kommer du i alt til opleve læsegruppen fire gange.