Spring til indhold

Arbejde og integration

  • Når du har opholdstilladelse/arbejdstilladelse, kan du søge job på lige fod med andre borgere.
  • Din vejleder i Jobcenteret vil efter behov og en konkret vurdering kunne henvise dig til fx praktik, løntilskud, kursus i CV og jobansøgning.
  • I Danmark er det besluttet, at arbejdstiden er 37 timer om ugen, når man arbejder på fuld tid.

Praktik og integration

For at få et arbejde skal du være god til at skrive, læse og tale dansk. Hvis du er i praktik, har du mulighed for at vise dit praktiksted, at du gerne vil arbejde, og at du er god til dansk. På den måde kan du forbedre dine chancer for at få et arbejde.

Et praktikforløb kan være med til, at du skaber et netværk, og det vil være et godt sted at blive introduceret til regler og rammer inden for det danske arbejdsmarked. 

Ferie skal altid aftales med din sagsbehandler på Jobcenteret, hvis du modtager penge fra kommunen.

Opfølgningssamtaler

Når du modtager integrationsydelse, skal kommunen løbende følge op på dine mål om, hvorvidt du stadig ønsker at gå i den pågældende retning og sikre, at der er løbende kommunikation om din integrationskontrakt.

Derfor skal du møde til samtale på Jobcenteret mindst 4 gange om året. Går du i arbejde, vil du skulle mødes med din sagsbehandler 1 gang om året.

Du kan kontakte din sagsbehandler mellem samtalerne, hvis du har behov for det eller efter aftale. Når du skal til samtale på Jobcenteret, behøver du ikke tage papirer med.

Vordingborg Kommunes Integrationsteam ligger på Aarsleffsgade 14, 4760 Vordingborg. Du kan fx komme dertil med bus eller tog.

Afbud

  • Hvis du bliver syg, når du skal til jobsamtale, skal du ringe til din sagsbehandler eller Jobcenteret og melde afbud.
  • Hvis du er syg, når du er i praktik, skal du ringe til din arbejdsplads. Du skal også give besked til din sagsbehandler på Jobcenteret.
  • Hvis du bliver syg, mens du går i sprogskole, skal du give skolen besked.