Hvad kan du ellers gøre?

Du kan som borger, virksomhed eller lokalråd spille en vigtig rolle i udbygningen af den digitale infrastruktur. Energistyrelsen har udviklet en digital guide til dig som borger, virksomhed eller lokalråd om, hvad du selv kan gøre for at styrke den lokale mobil- og bredbåndsdækning.

Nedenfor er en kort oversigt over de muligheder, der er er beskrevet i guiden.

få overblik med Tjekditnet.dk

  • Skab overblik over dækningen på din adresse og i dit lokalområde Hvis du ønsker en bedre mobil- eller bredbåndsdækning, er det en god idé først at undersøge dine muligheder. Du kan få overblik over dækningen på din (eller en andens) adresse og i lokalområdet ved hjælp af bl.a. tjekditnet.dk. 
  • Her kan du se, hvilke udbydere der er på din adresse, og hvilke teknologier og hastigheder der er mulighed for. Måske er der en anden udbyder, som kan give et bedre tilbud, end du har i dag. Findes der ikke andre udbydere på din adresse, så undersøg, om dine naboer har samme problem og gå sammen om at få et samlet tilbud for fx hele dit lokalområde.

 

Bliv lokal ambassadør og saml opbakning

  • Bliv lokal ambassadør, og saml opbakning til udbygning af dækningen. Derved bliver det mere rentabelt (og sandsynligt for en udbyder at investere i udrulning af fx bredbånd).
  • Det kan være en god idé at forankre arbejdet med at få en bedre mobil- eller bredbåndsdækning i en lokalforening.

Du anbefales at følge med her på kommunens hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer med viden.