Kronprinsparret fejrer Dannebrog i Vordingborg

Kronprinsparret deltager i fejringen på Valdemarsdag lørdag den 15. juni.

Der er lagt op til fest, når Vordingborg fredag den 14. og lørdag den 15. juni fejrer 800-års dagen for Dannebrog.

Det står nu fast, at Kronprinsen og Kronprinsessen deltager i festen på Valdemarsdag, lørdag den 15. juni.

Baggrunden for fejringen af 800-året for Dannebrog i kongebyen Vordingborg er, at det var her kong Valdemar Sejr residerede på Vordingborg Slot. Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219, hvor Valdemar Sejr kæmpede mod esterne. Med Dannebrog som kampfane slog Valdemar Sejr esterne, og herefter var den nordlige del af Estland et hertugdømme under den danske krone indtil Valdemar Atterdag solgte besiddelsen i 1346.

Det endelige program for festdagene er ikke på plads endnu, men det står fast, at der bliver noget for alle uanset alder og smag. Arrangørerne bag dagen er Bycentrum Vordingborg, Danmarks Borgcenter og Vordingborg Kommune.

Lokalt vækker Kronprinsparrets besøg stor glæde.

”På en dag, hvor Dannebrog fejres flere steder i Danmark, er vi både glade for og stolte over, at kronprinsparret har takket ja til at deltage i fejringen af Dannebrog her i kongebyen Vordingborg. Vi ved fra tidligere besøg fra Kongehuset, hvor populært det er, og jeg er ikke i tvivl om, at Kronprinsparrets deltagelse i fejringen af Dannebrog vil gøre det til en endnu større folkefest, som rigtig mange vil deltage i,” siger borgmester Mikael Smed.

Leder af Danmarks Borgcenter Carina Nørgaard Schou er også stolt over, at kronprinsparret vælger at fejre Dannebrogs jubilæum i netop Vordingborg:

”Det er for os en vigtig anerkendelse af, at vores allesammens nationalflag har sine rødder her i byen, hvor Valdemar Sejr regerede hele landet fra sin store kongeborg. Nu går arbejdet for alvor i gang med at skabe et brag af en folkefest på det smukke borgterræn, når vi skal fejre vores vigtigste nationalsymbol, og være med til at manifestere Vordingborg og Danmarks Borgcenter som en topattraktion på danmarkskortet," siger hun.