NM i jetski i Masnedsund Havn

Fra 9 - 11 august lægger Masnedsund Havn vand til de nordiske mesterskaber i jetski.

Der bliver fuld fart, høj spænding og skumsprøjt, når Nordens største motorløb indenfor jetskisporten for første gang afholdes på Masnedsund Havn, fra fredag d. 9. til søndag d. 11. august 2019.

Da Norge meldte afbud som værtsby, så Tim Ottesen fra Bårse Jetski Klub chancen for, at realisere en gammel drøm om at få et stort arrangement til landet. Med Bårse Jetski Klub som arrangør skal vandet i Vordingborg Kommune løfte niveauet inden for vandsport og gøre Danmark til et attraktivt valg af location også for fremtidige events i sporten.

”Det er en ret unik mulighed at afvikle et mesterskab af den kaliber, og vi kan gøre meget for at sætte Danmark på verdenskortet. Mesterskaber i jetski er meget populære i andre lande, men afviklingen har det ofte med at halte lidt. Vores mål er derfor ikke kun at afholde et internationalt sportsevent herhjemme, men også sikre, at Danmark bliver husket som en kompetent værtsnation med locations og faciliteter i topklassen. Det bliver så at sige Danmarks ”svendeprøve” for fremtidige events i sporten”, siger Tim Ottesen.

Formand for Udvalget for Kultur Idræt og Fritid, Thorbjørn Kolbo, er enig i, at det er en fantastisk chance, som Vordingborg Kommune har fået:

”At Bårse Jetski klub har formået at få værtskabet for Nordiske Mesterskaber i jetskisport til Vordingborg Kommune er med til, at markere vores kommune som et sted for store og spændende events. At det netop er her, mesterskabet skal holdes, giver så god mening, da vi jo er kendt for vores lange kyststrækning, og de flotte faciliteter vi har til aktiviteter og idrætsgrene, som udøves på vand. Det er med til at gøre Vordingborg Kommune attraktiv at bo i og flytte til, og det kan en begivenhed som denne få endnu flere til at opdage. Personligt glæder jeg mig til at opleve et imponerende show, når de dygtige sejlere skal dyste i vores by,” siger Thorbjørn Kolbo.

Masnedsunds havneområde, hvor der ikke er langt til byens puls, med omkringliggende caféer, barer og restauranter er efter Tim Ottesens mening, en ideel placering, der kan være med til at sikre, at eventen bliver en succes for både deltagere og tilskuere:

”Det bliver en stor oplevelse for fansene, der kommer til at stå bare fem meter over havoverfladen og få et overblik over hele banen fra havnebredden. Vi håber naturligvis også, at den lokale placering vil give os enorm stor tilslutning fra det danske publikum, der har lyst til at komme og heppe på deres landmænd”, siger han.

For de danske topatleter bliver det første gang, de får mulighed for at vise deres evner på hjemmebane. Jetskisporten ikke er ret udbredt i Danmark, men ifølge Tim Ottesen har Danmark nogle rigtig dygtige sejlere, og han er sikker på, at et event hvor man får lov til at opleve det høje niveau på så nært hold, vil skabe øget interesse for sporten.

Uanset hvem der løber med medaljerne, bliver det nogle dage med drama og action, der både kan ses og høres. Derfor håber arrangørerne særligt på opbakning fra de lokale, som jo har første parket til mesterskaberne. Der er fri entré for tilskuere, så alle kan komme og opleve motorsporten og få sig nogle imponerende oplevelser på Masnedsund Havn fra den 9. til den 11. august.

Se program for NM i jetski