Nu er Roneklint fyr igen åbent

Efter et stort genopbygningsarbejde genåbner Fyret den 3. juli.

Det historiske Roneklint ledefyr fra 1894 er nu stort set færdig genopført, efter det brændte ned i december 2018.

Efter branden har kommunen arbejdet på at genopføre fyret, så Roneklints vartegn igen kunne pryde landskabet. Der har ikke været en nem øvelse at genopføre fyret. Der er søgt en lang række tilladelser for at få fyret genopført, og det har været et kompliceret arbejde for håndværkerne at ramme den helt rigtige originale stil.

Formand for Udvalget for Klima og Miljø, Else-Marie Langballe Sørensen, er rigtig glad for, at genopførelsen af fyret er lykkedes:

”Det er et stort arbejde, der er gjort, og håndværkerne er lykkedes rigtig godt med at få fyret flot igen. Jeg er glad for, at det historiske fyr igen står som et af kommunens vigtige vartegn, ”siger hun.

Fyret låses op, så borgere og turister igen kan læse mere om naturen omkring Roneklint og om fortidsmindet, Roneklint Skanse, der fungerede som forsvarsanlæg under englandskrigene 1807-1814. I ”stueetagen” i fyret er der mulighed for at sætte sig i ly for regn og vind, hvis sommervejret ikke viser sig fra den bedste side.

Der låses op for adgang til fyret den 3.juli .2020, og nu da fyret er genopbygget efter branden, opfordrer kommunen alle besøgende til at passe godt på fyret fremover.