Årets Frivillig fundet

Ikke kun en, men en helt gruppe af frivillige, løb med titlen som Årets Frivillig 2018.

Ca. 250 frivillige var mødt op til årets store Frivillig Fredag arrangement på TAMU-centeret i Vordingborg fredag den 28. september.

Udover kåring af Årets Frivillig var der også networking, workshops, festmiddag og underholdning med Søs Egelind på programmet.

Interessen for arrangementet var igen i år rekordstor. Faktisk så stor, at man var nødsaget til at lukke for yderligere tilmeldinger før tilmeldingsfristen.

Mange nomineringer

Det Frivillige Samråd, som sammen med Vordingborg Kommune stod for arrangementet, modtog flere end 45 nomineringer til Årets Frivillig. Og valget faldt - blandt mange gode nominerede - på gruppen Thorsvangs Venner.

Pia Westergaard, formand for Det Frivillige Samråd, fortæller om kåringen:

"Årets Frivillig blev Thorsvangs Venner, fordi de med et stort frivilligt engagement har lavet et tilbud, som giver plads til, at mange kan involvere sig som frivillig.

De har opnået et årligt besøgstal på mere end 32.000 mennesker.

Der er 80 medlemmer i Thorsvang Venner, som alle leverer et frivilligt stykke arbejde til samlingen/museet for at få det til at løbe rundt."

Thorsvangs Venner fortalte i forbindelse med kåringen, at de var beærede over at være nominerede, men også at alle nominerede burde vinde. Præmierne, som fulgte med kåringen, vil de på et senere tidspunkt udlodde i gruppen af frivillige, så flest muligt får glæde af kåringen.

Søs Egelind fanget i politirazzia

Søs Egelind, der skulle have afsluttet Frivillig Fredag med sit show, blev uheldigvis fanget i den spærring, som politiet oprettede ved Storebæltsbroen. Derfor nåede hun aldrig frem inden arrangementet sluttede. Det Frivillige Samråd undersøger derfor nu muligheden for en erstatningsdato på et senere tidspunkt.

På trods af manglen på Søs Egelind, ser Pia Westergaard tilbage på en god og vellykket Frivillig Fredag:

"Det var et vellykket arrangement med god stemning, hvor mange fik talt med både nye og kendte ansigter. Forhåbentligt fik alle også lidt nyt med hjem. Enten som ny viden eller som nyt bekendtskab," slutter formanden.