Aftentur i Fanefjord Skov

Tag med på tur og hør om skovpavillonen, skovens drift og dens fortidsminder.

Tirsdag den 23. august 2016, kl. 18.30 til ca. 20.30 inviterer Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg, Museum Sydøstdanmark og Vordingborg Kommune på aftentur i Fanefjord Skov, hvor du kan blive klogere på historien om den gamle skovpavillon, de mange gravhøje, Storkeegen og driften af skoven i dag med selvforyngelse. En smukt beliggende skov, der gemmer på mange interessante historier.

Turen starter ved skovpavillonen, hvor historiker Berit Christensen fortæller om skovpavillionens historie, mindestenen for salget, fællesdriften i skoven og gravhøjene. Skoven rummer mange velbevarede gravhøje, og vi passerer nogle af dem undervejs.

Fra skovpavillonen går turen gennem skoven i retning mod kysten. Skovfoged Bjarne Frost Jensen vil gøre holdt undervejs og fortælle om driften i skoven med selvforyngelse. Vi vil se et godt eksempel på, hvordan det ser ud, og hvad det betyder for skovens udvikling og udseende.

Turen fortsætter til kysten, hvor vi kan nyde den smukke udsigt fra skrænten højt hævet over stranden, mens vi tager en lille pause mellem de høje bøge på den lange træbænk. Måske er det her Oehlenschläger har hentet inspiration til Danmarks nationalsang, hvor bøgene spejler sig i bølgen blå.

”Lige nu er skoven mørkegrøn og bøgenes blade lukker af for lyset ned til skovbunden. I skoven vokser også andre træer såsom ahorn, ask, elm og eg. Der er eksempelvis et imponerende gammelt egetræ kaldet Storkeegen. Fuglene hører vi ikke meget til på denne tid af året. I skovkanterne ses lådden dueurt og hjortetrøst i blomst, som sommerfuglene sætter pris på” fortæller naturvejleder Elise Hvelplund Brink, som på turen vil berette om træerne og planterne i skoven.

Turens længde er på ca. 6 km, så husk et par gode travesko og vand.

Efter gåturen er der mulighed for at købe kaffe og kage i skovpavillionen til 50 kr. pr person.

Mødested: Turen starter og slutter ved Skovpavillonen i Fanefjord Skov, Fanefjord Skovvej 6, 4792 Askeby.

Læs om turen på naturenivordingborg.dk og vandrefestival.dk