Andre vil gerne lære af Vordingborgs Digitale tilbud

Gruppe fra Randers Kommune og Region Midtjylland var på besøg.

Sjællandske kommuner tager ofte til Jylland for at lære af de jyske kommuner.

I sidste uge var det omvendt. Her var en gruppe fra Randers kommune og fra Region Midt på besøg i Vordingborg for at høre om Autismecenter Storstrøms erfaringer med at bruge digital teknologi i deres pædagogiske arbejde med mennesker med autisme.

Autismecentrets to specialister i velfærdsteknologi fortalte de jyske gæster om, hvordan de siden 2014 har arbejdet på at blive bedre til at bruge teknologi. Det handler både om teknologi, som er skabt til at bruge i velfærdssektoren og andre former for teknologi, der med lidt snilde kan anvendes til at give Autismecentrets brugere et bedre liv.

Formanden for Udvalget for Social og Psykiatri, Jesper Bjerring-Poulsen, er glad for at andre kan lære af Vordingborg Kommune.

“Når vi inddrager teknologien i det socialpædagogiske arbejde, er teknologien med til at gøre livet lidt nemmere for mennesker med funktionsnedsættelser.”

Han siger videre: “Autismecentret er i front ift at bruge den ny teknologi til at gøre livet for mennesker med autisme bedre. Her gør vores Autismecenter virkelig en forskel. Det er jeg stolt af”.

Gæsterne havde hørt om Autismecentres arbejde med teknologi ved at se filmen “Det digitale tilbud”. En film, der har vundet tre internationale priser.

Du kan se filmen her: digitaletilbud.autismecenter.dk