Anker ikke dom i "gamle Mernsag"

Vordingborg Kommune ønsker ikke, at de tidligere plejebørn skal igennem endnu en retssag.

Udvalget for Børn, Unge og Familie har besluttet ikke at anke dommen i den "gamle Mernsag". Udvalget ønsker ikke, at de to tidligere plejebørn skal igennem endnu en - måske flerårig - retssag.

Vordingborg Kommunes udvalg for børn, Unge og Familie har på et møde mandag den 3. juni besluttet ikke at anke den dom, som Vordingborg Kommune fik i den "gamle Mernsag" i Østre Landsret den 24. maj.

Her blev kommunen dømt til at betale to tidligere plejebørn der boede i en plejefamilie i Mern hver 300.000 i erstatning for ikke at have levet op til sine tilsynsforpligtelser i en periode der strækker sig helt fra før årtusindeskiftet – og dermed den gamle Langebæk Kommune - og frem til 2009.

Plejefamilien blev i 2012 idømt flere års fængsel for at have udøvet vold og mishandling af flere af de børn der var i pleje hos dem.

"Dommen var ret klar, og det har udvalget taget til efterretning. Udvalget ønsker heller ikke, at de to tidligere plejebørn skal hives igennem endnu en retssag, som måske kan strække sig over flere år. De har lidt nok i deres tid hos plejefamilien, og derfor har udvalget besluttet ikke at anke sagen til Højesteret," siger formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie Nikolaj W. Reichel.

At sagen endte for retten skyldes, at en kommune ikke kan udbetale erstatning uden at der er et retsligt grundlag for det.

"Og det fik vi med dommen i Østre Landsret, så derfor udbetaler Vordingborg Kommune nu den erstatning vi er idømt til de to tidligere plejebørn," siger Nikolaj W. Reichel..