Autismecenter cykler trods vind og vejr

Lånte cykler fra ældrecentre til at få brugere med ud på en fælles cykeltur.

Onsdag den 7. juni om eftermiddagen lød startskuddet til Autismecenter Storstrøms årlige cykeltur. I år kunne 70 brugere og ansatte cykle af sted fra autismecenterets hovedadresse på Oringe med kurs mod Ore Strand.

En række af kommunens andre institutioner havde været så venlige at udlåne deres cykler, så næsten hele Autismecenteret kunne komme med.

Kvart over to satte konvojen af cykler sig i bevægelse. Vinden ruskede noget i regnjakkerne, men selvom kraftige byger tidligere på dagen havde truet med at gøre turen til en våd fornøjelse, blev det kun til nogle små dryp undervejs. Midt på ruten kunne deltagerne forfriske sig med en flaske vand og lidt frugt, og ved målet var der stillet klar til kaffe og kage.

Efter kaffen var det tid til en omgang rundbold, som blev gennemført med højt humør – selv om blæsten fra Storstrøm truede med at blæse bolden af banen. Derefter besteg alle cyklerne igen og drog tilbage til Oringe, og derfra hjem til afdelingerne.

Autismecenteret havde ikke stablet turen på benene uden hjælp. Autismecenter Storstrøm råder nemlig ikke over sofacykler og tandemer nok til alle de brugere, der har brug for at cykle sammen med en medarbejder. Derfor havde autismecenteret kontaktet nogle af kommunens andre institutioner, som var meget flinke til at låne deres cykler ud til arrangementet.

Centeret havde lånt cykler fra Plejecenter Vintersbølle, Plejecenter Aggerhus, Plejecenter Rosenvang, Plejecenter Solvang, Brænderigården og fra Vordingborgs Sociale Virksomhed.