Bebyggelsesplan for Antonihøjen

Der er nu fundet en vinder af arkitektkonkurrencen for Antonihøjen.

Arkitektkonkurrencen om en bebyggelsesplan for Antonihøjen i Præstø er afgjort. Bag vinderforslaget står arkitekt MAA Peter Sim Sand.

Charmerende tætte byrum og nærhed til naturen er nøgleordene i den foreslåede bebyggelsesplan for et af Præstøs smukkeste områder, Antonihøjen.

Vinderforslaget er en moderne fortolkning af Præstøs charmerende snoede gader, tætte byrum og varierende facader.

Bebyggelsesplanen er delt op i små byrum omkranset af 'knækkede veje'. De små byrum består af 8-9 mindre enklaver med haver, som grænser op mod hinanden og giver mulighed for et stærkt naboskab - hvad enten det er over hækken, på selve Antonihøjen eller under en løbetur på stisystemet omkring højen.

Der lægges i forslaget vægt på, at Antonihøjen friholdes for byggeri, så højen forbliver et område, der er tilgængeligt for alle. Mod de tilstødende veje plantes træer, der på sigt skaber et trafiksikkert område, som kun krydses af svagt trafikerede veje.

Planen kan minde om Præstøs eksisterende bystrukturer, men der skabes samtidig et nyt unikt boligområde med sin helt egen identitet.

Kulmination på årtis diskussion om Antonihøjen

Resultatet af arkitektkonkurrencen er kulminationen på et helt årtis diskussion om hvad der skal ske med Antonihøjen. Højen udgør en markant indgang til Præstø, og dens unikke beliggenhed ud til vandet, i et smukt herregårdslandskab, har bidraget til en stor lokalinteresse for at holde højen fri for bebyggelse.

Vinderforslaget skal danne baggrund for den kommende lokalplanlægning i Vordingborg Kommune, og er der opbakning til bebyggelsesplanen, udvides Præstø med yderligere cirka 160 boliger.

Læs mere om konkurrencen og se de 3 vinderforslag.

Alle 41 forslag fra konkurrencen kan ses på Præstø Bibliotek.