Bibliotekerne "Det kniber med musikken"

Borgerne bruger ikke de digitale musiktilbud ret meget.

Borgerne i Vordingborg har i vid udstrækning taget adgangen til bibliotekernes digitale bøger, netlydbøger og digitale film til sig. Vordingborg Bibliotekerne bruger faktisk 1/3 af sit budget på digitale materialer.

Desværre benyttes bibliotekernes digitale musiktilbud ikke på samme niveau som de øvrige digitale tilbud.

Generelt diskuteres det i biblioteksverdenen, hvorvidt musikken har en fremtid på biblioteket. For hvordan kan vi kæmpe mod giganter som Spotify og Youtube? Og er det overhovedet det, vi skal? Er cd’er et uddøende materiale – og er det i stedet vores streamingtjenester der skal satses på?

Vi har to digitale musiktilbud på Vordingborg Bibliotekerne. Det ene tilbud er, den rytmiske Stingray Qello indeholdende koncertoptagelser i fuld længde og musikdokumentarer om de helt store navne. Brugerne kan se mere end 1500 film optaget i perioden fra 1920’erne og frem til i dag – her er kunstnere som Queen, B.B King, Frank Sinatra, Metallica og meget mere.

Det andet tilbud er Medici.tv, som indeholder klassisk musik og balletter, operaer og dokumentarer af højeste kvalitet. Her ligger optagelser af mere end 3500 musikalske værker, fra 1940’erne og frem til i dag. Fx koncertoptagelser med Maria Callas, Placido Domingo og Herbert von Karajan, operaer af Puccini og Mozart og værker som Nøddeknækkeren og Peer Gynt fremført af de største kunstnere.

Vordingborg Bibliotekerne vil i den kommende tid forsøge at markedsføre og synliggøre de to tjenester, så borgerne bliver opmærksomme på, at det lokale bibliotek rummer en guldgrube af store værker og kunstnere. Der er nemlig ubegrænset brug af tjenesterne for Vordingborg Bibliotekernes lånere.

Begge licenser kræver dog, at man er bosat i kommunen. Man logger blot ind med sit bibliotekslogin – adgang til begge licenser findes på Vordingborg Bibliotekernes hjemmeside her:

https://www.vordingborgbibliotekerne.dk/e-materialer/184