Biosfærenetværk på Møn

Netværket for nordiske biosfæreområder mødes på Møn i uge 42.

Møn danner fra den 16. til den 18. oktober rammen om et internationalt netværksmøde, hvor repræsentanter fra nordiske biosfæreområder deler viden, erfaringer og præsenteres for aktiviteter og tiltag i Møn Biosfæreområdet.

Efter kun fem måneder som UNESCO Biosfæreområde skal Møn være vært for et internationalt netværksmøde, når repræsentanter fra nordiske biosfæreområder gæster øen for at dele viden og erfaringer med hinanden.

Det sker fra den 16. til den 18. oktober 2017, hvor deltagerne blandt andet bliver præsenteret for aktiviteter og tiltag i Møn Biosfæreområdet og deltager i workshops med det lokale samarbejdsforum.

”Det er med stor glæde, at vi tager imod vores netværkspartnere fra de andre nordiske biosfæreområder. Dels fordi værtsskabet er en enestående mulighed for at vise området og de foreløbige resultater frem, men også fordi vi kan lære meget af de andre biosfæreområder”, fortæller biosfærekoordinator Annette Tenberg.

De besøgende er alle del af det nordiske netværk af biosfæresekretariater, NordMap, som er en del af UNESCOs program ”Man and the biosphere”.

”NordMAB er sammensat af udpegede biosfæreområder og kandidatområder. Vi har haft stor nytte af netværket under hele ansøgningsfasen. Netværket har inviteret os med til møder og studieture, og de var altid klar til at hjælpe med faglige spørgsmål og sparring. Det var både opløftende og inspirerende for vores proces”, siger biosfærekoordinator Annette Tenberg.

NordMABs formål er, at styrke samarbejdet på tværs af de nordiske biosfæreområder og at styrke ledelsen af biosfæreområderne igennem årlige netværksmøder og fælles projekter. De involverede nordiske lande er Canada, Danmark, Grønland, Norge, Sverige, Finland og Estland.

Officiel deltagelse fra UNESCO

UNESCOs MaB programspecialist fra Paris, Meriem Bouanrame besøger i forbindelse med mødet Møn. Hun overbringer personligt UNESCOs udnævnelse af Møn Biosfæreområde ved den offentlige koncert i Stege Kirke tirsdag den 17. oktober kl. 20.