Biosfæreområdet fejret

I tirsdags fik Vordingborg Kommune overrakt det officielle Møn Biosfæreområde bevis.

Borgmester Michael Seiding Larsen modtog tirsdag aften det officielle bevis for udnævnelsen af Møn og de omkringliggende øer og vandområder, som det første UNESCO Biosfæreområde i Danmark. 

Udnævnelsen faldt allerede i midten af juni, men I tirsdags fik Vordingborg Kommune og Biosfære Sekretariatet papir på titlen. Det skete i en fyldt Stege Kirke tirsdag aften, hvor lokale og gæster fra udlandet var samlet for at fejre udnævnelsen.

Beviset blev overrakt af UNESCOs ansvarlige for biosfæreområder, Meriem Bouanrame, fra Paris.

”Det er det første område i Danmark, der er blevet udpeget siden 1976. Sidst gik æren til Grønland, hvilket er unikt. Danmark er selvfølgelig et smuk land, men Møn med klinten, naturen og menneskerne, som har besluttet at beskytte det og leve i pagt med den skønne natur, er særligt unikt”, sagde Meriem Bouanrame, blandt andet i sin tale.

Efter overrækkelsen fortsatte fejringen med en koncert af det hollandske kor Aquamarant, der startede med at synge ”For the beauty of the earth”. Undervejs i koncerten var tre danske sange, som de fremførte på klingende dansk, til stort bifald fra gæsterne.

Aftenen sluttede med Tom Axelsens, formand for Astronomisk forening for Sydsjælland, fortælling om Dark Sky Park og Community certificeringen. Desværre havde skovbrandene i Spanien og Portugal lagt et slør over himlen, så der var ikke kig til stjernerne.

Koncerten og overrækkelsen var en del af det årlige møde i det nordiske netværk for biosfæreområder NordMAB, som Møn UNESCO Biosfæreområdet er medlem af. Deltagerne på årsmødet er fra lande som Canada, Skotland, Grønland, Finland, Sverige, Estland og Norge, og enkelte områder der er i ansøgningsfasen.