Blå Eventyr modtager pris

Løsningen fik SmartGIS-pris 2019, som går til ”særligt kreative og nytænkende geografiske løsninger”.

Vordingborg Kommune har de sidste tre år haft stærkt fokus på at markedsføre de mange aktivitetsmuligheder, der findes langs kommunens smukke kystlinje. Den indsats er nu blevet belønnet med en pris for udviklingen af ”Blå Eventyr”.

To medarbejdere fra Vordingborg Kommune fik onsdag den 7. maj overrakt årets SmartGIS-pris 2019, som går til ”særligt kreative og nytænkende geografiske løsninger”. Prisen tilfaldt Vordingborg Kommune for udviklingen af konceptet ”Blå Eventyr”, der ved brug af kort, data og mobile enheder, sætter fokus på vandsport langs kysterne og på havet.

Blå Eventyr er udviklet for at synliggøre de utallige aktivitetsmuligheder, som findes langs den 385 km lange kyststrækning, som i øvrigt er Danmarks længste. Farvandene omkring Vordingborg Kommune er attraktive og virkelig spændende farvande for fritidssejlere, vandsportsudøvere og badegæster. Hele området er præget af et variereret kystlandskab med små vige og lange hvide sandstrande samt en spændende og drabelig historie under vandoverfladen. Der er et rigt fiskeliv, og det er nemt at finde et uforstyrret sted, hvor man kan koble af og nyde den smukke natur. Det er alle de oplevelser og kvaliteter, Vordingborg Kommune fortæller om i Blå Eventyr.

Blå Eventyr er både et fysisk kort og et digitalt kort og snart også en app. Det fysiske kort er en smagsprøve på alle de oplevelser, der ligger og venter på alle vandinteresserede både over og under vandet. Er man sulten efter flere oplevelser og historier, kan på det digitale kort finde gode spots og ruter til vandsportsaktiviteter og ferieoplevelser krydret med film og fotos. Det digitale kort findes på www.blåeventyr.dk.

Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed glæder sig over, at Blå Eventyr er blevet ankerkendt som et nytænkende og banebrydende initiativ. ”Vores kystlinje er en af kommunens vigtigste aktiver både i forhold til at tiltrække turister og bosættere. Hvem vil ikke gerne besøge, eller endnu bedre bo, et sted hvor man har vandet og en masse muligheder for at dyrke vandaktiviteter lige ud for døren? Det skal vi selvfølgelig fortælle om og markedsføre, og det er vores Blå Eventyr i den grad med til at gøre” siger Mikael Smed.

De mange historier og udvalgte spots er blevet til ved et større indsamlingsarbejde, hvor historier og informationer er samlet i samarbejde med med en række lokale foreninger og mere professionelle aktører som fx Museum Sydøstdanmark og Vikingeskibsmuseet i Roskilde og koblet med de data, Vordingborg Kommune benytter i mere tekniske løsninger. De flotte film er lavet af Filmfabrikken i Stege samt fotograf og biolog Søren Larsen.

Det fysiske kort kan hentes gratis på alle kommunale havne, turistinformationer og borgerservicecentre. Den nye app vil være klar inden sommerferien i år.