Bookbites på Kulsbjerg Skole

Kulsbjerg Skole har taget et nyt tiltag, i ønsket om at forbedre elevernes læsefærdigheder og læselyst.

Appen Bookbites, er et overskueligt digitalt bibliotek med mere end 10.000 forskellige titler bl.a inddelt i aktuelle temaer og efter genrer, som Kulsbjerg Skoles elever nu skal til at læse i.  I dag, fredag den 1. februar skydes tiltaget omkring Bookbites i gang med en eventdag på alle Kulsbjerg Skoles tre afdelinger som skal i gang med den nye app.

Bookbites er målrettet den enkelte elev, så det er nemt at se, hvor lang tid bogen vil tage at læse for ham eller hende. Bookbites inspirerer ved at bide læsningen op i dele, der gør det lettere at følge med i, hvor langt man er nået og hvad man har tilbage. I bookbites er der integreret forskellige værktøjer, som kan gøre læseoplevelsen bedre. Eleven kan f.eks. aktivere funktionen ”se en linje ad gangen”, få læst en sætning højt eller få en forklaring på hvad et ord betyder, alt sammen for at motivere og gøre læseoplevelsen bedre for eleven.

Via en individuel statistik, kan eleven kan følge med i sin egen udvikling, få et overblik over sin gennemsnitlige læsehastighed og se sværhedsgraden på det læste materiale. Statistikken understøttes af motiverende tekster og optjente stjerner, der indikerer, hvor langt barnet er nået i forhold til målsætningen om f.eks. en halv times læsning hver dag. Og det er alt sammen oplysninger, som elevernes lærer også har adgang til.

”Fordelen er at du har bookbites med dig hele dagen på din ipad. Det gør det nemt for eleven at tage bogen frem og få læst de måske 7 minutter, eleven mangler, for at dagens mål er nået. Vi ved jo, at kontinuiteten og den daglige læsetræning, er noget af det som er med til at give bedre læsere”, fortæller skoleleder på Kulsbjerg Skole, Anne-Marie Jakobsen og fortsætter: ”Læreren får et rigtig godt grundlag for at vurdere den enkelte elevs ståsted via de oplysninger, som Bookbites kan give. Det gør det nemt for skolens lærere at målrette den læseunderstøttende indsats, og dermed også at sætte ind, der hvor behovet er størst”.

Hør lærerne Nanna Begtrup og Maria Moss fortælle om Bookbite i videoen her.