Borgmestre kæmper for mindre transporttid under sporarbejde

Sender åbent brev til ministre og udvalg.

Tre kommuner og Greater Copenhagen beder i et åbent brev til Christiansborg om, at der hurtigst muligt findes løsninger på de lange transporttider i forbindelse med sporarbejdet på Sydbanen.

Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner samt Greater Copenhagen peger i et åbent brev til transportminister Ole Birk Olesen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Folketingets Transportudvalg på, at en hel landsdel bogstaveligt talt kobles af et sammenhængende Danmark, når sporarbejdet på Sydbanen for alvor går i gang i slutningen af marts måned.

Fra 25. marts betyder det nemlig, at der indsættes togbusser, der eksempelvis øger transporttiden på rejsen København – Nykøbing Falster med to timer, så den samlede transporttid pr. dag bliver 5 timer og 14 minutter.

Det er fuldstændigt uholdbart for landsdelen og i særdeleshed for pendlerne, der i en periode på knap tre år skal forholde sig til en væsentlig øget transporttid på grund af forskellige sporarbejder, skriver de tre kommuner og Greater Copenhagen i brevet.

Resultatet bliver en flugt fra den kollektive trafik til personbilen, hvilket giver to problemer; øget trængsel på motorvejen til og fra KBH, samt at pendlerne med stor sandsynlighed ikke umiddelbart vender tilbage til den kollektive trafik.

De tre kommuner og Greater Copenhagen anmoder derfor i et brev til landspolitikerne om, at der hurtigst muligt findes alternative løsninger, som kan imødekomme udfordringen.

Læs brevet til ministre og udvalg