BUTIKKEN ER KOMMET TIL STEGE

Mandag den 26. marts 2018 åbnede Vordingborg Sociale Virksomhed en ny butik i Stege.

Mandag den 26. marts 2018 kl. 14 åbnede en ny butik på Storegade 72 i Stege. Men det er ikke hvilken som helst butik. Det er BUTIKKEN, der er åbnet – en søster-butik til BUTIKKEN i Vordingborg.

BUTIKKEN er en del af Vordingborg Sociale Virksomhed, som tilbyder meningsfuld beskæftigelse til de borgere i Vordingborg Kommune, der har brug for en rummelig arbejdsplads.

Social- og Psykiatriudvalgets formand, Jesper Berring-Poulsen, holdt en tale for de fremmødte samarbejdspartnere, medarbejdere og interesserede beboere og klippede derefter den røde snor omkring kasseapparatet, så BUTIKKEN kunne tages i brug.

BUTIKKEN var fyldt med kreative kreationer lavet af medarbejderne i Vordingborg Sociale Virksomhed. Der var keramik, træ- og metalvarer lavet på værkstederne i Præstø, æblemost og blomster fra Gartneriet på Oringe, smykker, strikkede huer og mange flere ting. Derudover blev der serveret æblemost og hjemmelavet småkager og kransekage.

Om placeringen af BUTIKKEN i Stege siger Social- og Psykiatriudvalgets formand, Jesper Berring-Poulsen.

" Stege by og mønboerne er rigtig gode til at tage imod og favne de mennesker, der kommer hertil. Derfor er jeg også overbevist om, at BUTIKKEN i Stege bliver et trygt sted, hvor dem, som skal arbejde der, får lov til at vise alle deres talenter."

Jesper Berring-Poulsen understreger, at BUTIKKEN ikke skal konkurrere med resten af butikkerne i Stege, men at BUTIKKEN har et andet formål.

"Det er et sted, hvor medarbejderne får lov til at sælge de ting, de selv har kreeret. Hvor de kan lære at stå i butik og være stolte over at være en del af bybilledet. Erfaringerne fra Vordingborg viser, at det arbejde, BUTIKKEN kræver, er med til at udvikle mange forskellige færdigheder. Det giver nye kompetencer, glæde og selvværd. Og man får lov til at være med i et fællesskab og være med til at bidrage. Begge dele får man opfyldt her."

læs mere om Center for Socialpædagogik og Vordingborg Sociale Virksomhed