Camønoen vandt årets turismepris

Kåret som årets bedste turismeinitiativ på SydkystDanmarks nytårskonference.

Kongerigets venligste vandrerute Camønoen vandt prisen som årets bedste turismeinitiativ 2016 på SydkystDanmarks nytårskonference.

I tæt opløb med Gavnø Julebazar, Residens Møen, Kähler Design, Hotel Frederiksminde og arrangementet PostNord Danmark Rundt, valgte et enigt dommerpanel at udpege Camønoen som det mest nyskabende og innovative projekt.

Bag Camønoen står Museum Sydøstdanmark som projektejere, Vordingborg kommune som medspiller sammen med en række stærke og værdifulde frivillige på Møn, Nyord og Bogø.

Som Camønoens projektleder Anette Syska udtalte:

”Camønoen er et kommunikationsprojekt og et levende eksempel på, hvad der sker, når vi taler sammen og involverer hinanden – det gør projektet bæredygtigt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ligger uendelig mange detaljer og mange timers arbejde bag Camønoen. Og mange kopper kaffe med ildsjæle. Men Camønoen har hele tiden haft sin egen, logiske vej. Båret af lokale ildsjæle med ø-vilje. I virkeligheden er det dem, der fortjener prisen. Men jeg er stolt af den og stolt af Camønoen!”

”Med professionel ledelse og stor frivillig indsats har I udviklet en attraktion, der gør en dyd ud af at inddrage lokalsamfundet og som har skabt samarbejder og nye muligheder, hvilket igen gavner omsætningen for rigtig mange”, sagde Vordingborgs borgmester Knud Larsen, da han overrakte prisen.

”Stierne og vandremulighederne på Møn har altid været der. Men I har tænkt nyt og skabt et projekt, som har formået at tage afsæt i noget allerede eksisterende og udvikle det til en unik oplevelse.” I har også fanget en trend, der rækker ud over den gængse sæson. Vandring og outdoor-oplevelser er et område i vækst både i Danmark og udlandet.” og fortsætter ”Og vi kan jo se på de tilbagemeldinger, I får, at de besøgende også gerne vil komme forår og efterår – og sågar om vinteren. Og de bliver over flere dage.”

Museum Sydøstdanmark og Vordingborg Kommune er stolte af at have modtaget prisen, og vi er stolte af at have samarbejdet om dette spændende projekt og med alle de frivillige ildsjæle. Vejen har været lang og sjov.

Om Camønoen:

  • 175 km lang kystnær vandrerute der strækker sig over Møn, Nyord og Bogø.
  • Ruten er afmærket og let tilgængelig med mulighed for at øge sværhedsgraden ad alternative ruter.
  • Camønoens enkelte etaper er temaopdelt og med rig mulighed for besøg hos nogle af Møns mange kunsthåndværkere, kirker og kulturoplevelser. Gå for eksempel Hippieetapen, Mælkevejen eller Enebæretapen, tag på yoga-camp eller se Bjørn Nørgaards værker i den internationalt anerkendte Kunsthal 44.
  • Man kan vandre næsten hele Camønoen langs kysten, væk fra asfalteret vej. Der er også mulighed for at vandre på varieret underlag langs biveje og i skov.
  • Camønoen er åben 365 dage om året. Der kan dog være overnatningssteder, som er lukket i vintersæsonen.
  • Camønoen blev åbnet 18. juli 2016.
  • Camønoen er støttet af Realdania og Stedet Tæller.

Se mere på www.camoenoen.dk eller mød op på Møns Museum og spørg til Camønoen.