Daginstitutionen Skovhuset er nu DGI-certificeret

Det er den fjerde daginstitution i Vordingborg Kommune.

Siden august 2016 har Skovhusets ledelse og medarbejdere arbejdet på at få certificeret Skovhuset til DGI institution. Det er gjort med fokus på, at tænke det ”hele menneske” ind i måden at opfatte idræt på. Det vil sige, at både hovedet og kroppen skal være med. Gennem forløbet er personalet blevet klædt på til at tænke idræt og bevægelse ind i hverdagen. De har fået ideer og inspiration til, hvordan børns motoriske udvikling kan stimuleres på nye og anderledes måder. Der er tre nøgleord der kommer til at kendetegne dette nye fokus på bevægelse - livsglæde, fællesskab og samarbejde.

Pædagog Ella Bak fra Skovhuset fortæller ”Alle børn har lært at blive fanget eller selv være fanger på en god måde, og de har lært at samarbejde med hinanden og fået en forståelse for, at legen er mere spændende, når der er flere deltagere med. Derved er de også blevet rigtig gode til selv at invitere andre børn og voksne med i legen”. Pædagog Nina Nørby forsætter ”Det kræver samarbejde at befri eller at blive befriet. Børnene lærer at tælle skridt, at gemme sig, at løbe stærkt frem til ”helle”. De udfordres kropsligt og bliver bedre for hver gang, hvor de får større udholdenhed, mens de alle har det sjovt sammen.”

At være DGI daginstitution sætter nye standarder for læring og udvikling gennem leg og bevægelse. Glæden ved bevægelse kommer i centrum fra en tidlig alder. Det er med til at skabe sunde vaner for livet, der giver bedre livskvalitet og trivsel. Dette er hovedårsagen til, at Skovhuset har valgt at blive DGI daginstitution.

Skovhuset fejrer certificeringen mandag den 15. maj kl. 15.00 - 16.15 med en DGI-certificeringsfest for institutionens børn, forældre og ansatte.