Danmark på auktion

Byd på et Dark Sky weekendophold på Møn og støt verdens udsatte piger.

Vordingborg Kommune deltager i Danmark på auktion med et weekendophold på Møn med stjernevandring og middag under stjernerne i Danmarks første Dark Sky Park. 

Auktionen er en del af Danmarks Indsamlingen, hvor hele Danmark sammen med DR og 12 af landets største humanitære organisationer samler ind til verdens udsatte piger, som er temaet for årets indsamling.

”Vi har valgt at sætte et weekendophold for to personer på Møn med stjernemiddag og en guidet stjernevandring i Danmarks første Dark Sky Park på auktion. Som et ekstra krydderi giver vi også to billetter til Geocenter Møns Klint med mulighed for at vandre en del af Camønoen. Her kan man få selskab af mig på en del af turen, men det er selvfølgelig valgfrit om man orker det, ” fortæller Mikael Smed og lover, at det med garanti ikke bliver kedeligt.

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park. Her er nattens mørke intenst og beskyttet mod lokal lysforurening. Her får man det bedste og klareste syn til stjernehimlen.

”At bo et sted med så lidt forurening fra lys, at natten kan kaldes naturlig mørk, er en skat, du bare skal opleve, og en skat, som vi er stolte af. Jeg håber, at folk tager godt imod auktionen og vil byde på oplevelsen. Pengene fra auktionen går til en god sag og fra kommunens side er vi glade for at kunne deltage i indsamlingen,” siger borgmester Mikael Smed.

Siden 2017 har alle landets kommuner haft mulighed for at være en del af ”Danmark på Auktion” ved at sætte produkter og oplevelser til salg til fordel for Danmarks Indsamling.

I alt 28 kommuner har budt ind med 33 auktioner. Auktionerne startede fredag den 18. januar og løber til og med lørdag den 2. februar, hvor det store indsamlingsshow løber af stablen og de mange indsamlinger gøres op.

Du kan følge med og byde på aktionen her