De Røde Løberes Kulturrute bliver til virkelighed

Den 14. august gik arbejdet med at sætte bænke og varder op.

Firmaet Hjern&beton er sammen med Vordingborg Kommune gået i gang med funderingsarbejde til de skulpturer og ”varder”, som skal op på Kulturruten. 

Kulturruten snor sig fra Borgercentret i Algade til Kulturarkaden i Sydhavnen via Åges grav, Kirkeengen, Kirkeskoven, stadion, Parkvej, Vinkelvej, Fredensvej, Volmersgade, Købmagergade og endelig til Kulturarkaden.

I alt sættes 15 varder, fire bænke og en skulptur op på hele ruten, så man kan se fra varde til varde hele vejen ned til Kulturarkaden. Ved starten af ruten, som er ved Borgercentret i Algade, og ved slutningen af ruten, som er ved Kulturarkaden, sættes en skulptur op.

Både skulpturer og varder står kunstnerne Christian Hillesø og Till Junkel for. Sammen har de firmaet Hjern&beton, og de har de seneste måneder arbejdet på udformingen af varder, bænke og skulpturer.

Alle varderne er færdige, og de er udformet som bogstaver. De forskellige bænke, der kommer op på ruten, danner hele ord. Eksempelvis kommer der en bænk bestående af ordet ”Tanke” nedenfor Vor Frue Kirke. Den placeres, så fodgængere på ruten kan sidde med udsigt ud over Kirkeengen. Både varder og bænke refererer til stedet, hvor de er placeret eller peger hen mod noget. Eksempelvis varden i Kirkeskoven kommer til at hedde ”Eg” og dermed henvises til de meget gamle fredede egetræer, skoven rummer.

Selve funderingsarbejdet på Kulturruten er startet op i uge 34, og det forventes at være færdigt meget snart. Der er dog ikke givet et tidspunkt for, hvornår alle varder og bænke er kommet op. Så du kan følge med i arbejdet, hvis du kommer forbi Kulturruten i den nærmeste fremtid.