Den 10. bedste kommune i Danmark

Beskæftigelsesindsats ligger flot placeret i benchmark.

Vordingborg Kommunes beskæftigelsesindsats ligger flot placeret i en benchmark om beskæftigelsesindsats, som Berlingske Tidende har lavet for alle kommuner i Danmark.

Der er tale om en omfattende benchmarking, der sammenligner udviklingen i beskæftigelsesindsatsen over tre år fra 2015 til og med 2018. Her medtages alle, der er på offentlig ydelse undtagen SU.

Det store datamateriale, der ligger til grund for benchmarkingen betyder, at resultatet vækker ekstra stor glæde hos Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse.

Udvalgets næstformanden Anders Thestrup udtaler: ”Vi har haft en stærk formodning om, at vores jobcenter lå rigtig godt på landsplan, og den opfattelse blev nu forstærket, da den her benchmarking virkelig er solid. Derfor er vi i udvalget også særligt tilfredse med, at Vordingborg kommune er den højest rangerede kommune i region Sjælland. ”

Benchmarkingen viser, at Vordingborg Jobcenters effekt ligger mellem 25 og 35% bedre end nabokommunerne på Sydsjælland og øerne. Den store forskel placerer altså Vordingborg som 10. bedste jobcenter - på niveau med nogle af de kendte investeringskommuner som Hjørring og Åbenrå.

Beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen anbefaler, at kommunerne investerer i beskæftigelsesindsatsen for at opnå en mere håndholdt indsats og dermed bedre resultater. Her i Vordingborg har Kommunalbestyrelsen i flere omgange investeret ressourcer i jobcenteret senest via businesscases. Ligesom jobcentret har kunnet tiltrække investeringer fra puljer og fonde som A. P. Møller Fonden til projekt ’Ansvar for eget liv’. Men først og fremmest har jobcenterets dygtige medarbejdere et meget klart fokus på at hjælpe vores borgere i arbejde og yde en god service.

Link til de to artikler hos Berlingske Tidende

• Se kortet: Færre danskere på offentlig forsørgelse

Minister: Kommuner skal investere mere i at få folk i arbejde