Die Asta filmfestival

Torsdag den 25. april var der filmfest for alle 8. klasser i Vordingborg kommune.

Alle 8. klasser i Vordingborg Kommunes folkeskoler har igennem de sidste måneder arbejdet intenst med, at producere deres egne fra film fra start til slut. De har selv fundet på og udarbejdet manuskrifter, produceret film, med optagelser, klip og komponering af musik. Simpelthen alt hvad der hører sig til i en filmproduktion.

Det hele kulminerede torsdag den 25. april, da Vordingborg Kommune sammen med Filmfabrikken og Professionshøjskolen Absalon afholdt den store skolefilmfestival ”Die Asta” for alle 8. klasser i hele Vordingborg Kommune.

Alle de producerede film blev bedømt af en dommerkomite, og der blev uddelt priser i kategorierne: Bedste fortælling, Bedste kinematografi, Bedste scenografi, Bedste originalmusik og Bedste film.

Vinderfilmen går videre til den landsdækkende skolefilmfestival under TheNextFilmFestival i Odense.

Vordingborg Kommunes lærere i 8. klasse har gennemført et kursus i at lære eleverne at lave film. Kurset blev afviklet i et samarbejde mellem Professionshøjskolen Absalon, Vordingborg Kommune og Filmfabrikken.

Die Asta og FilmSkoleVordingborg støttes af Det Danske Filminstitut, som ser Vordingborg Kommune som et filmpædagogisk laboratorium.

Claus Noer Hjorth som er afdelingschef for Børn & Unge i Det Danske Filminstitut har tidligere udtalt følgende om sin begejstring for projektet:

”FilmSkoleVordingborg er et banebrydende initiativ. Planen om Vordingborg som filmkommune med et konsekvent filmpædagogisk fokus gennem hele skoleforløbet i kommunens skoler er visionær og original. Ambitionerne er i tråd med arbejdet med den digitale og kulturelle dannelse, hvor det er en hjørnesten, at børn og unge får mulighed for og styrker deres kompetencer til at opleve, forstå og skabe levende billeder. Vi er glade for, at Filminstituttet kan understøtte de ambitiøse planer, og vi tror på, at initiativet vil kunne tjene som inspiration og forbillede for andre initiativer i hele landet”.

Die Asta er første tiltag i partnerskabet mellem Vordingborg Kommune, Professionshøjskolen Absalon og filmskolen Filmfabrikken. I fællesskab skal projektet, der går under titlen FilmSkoleVordingborg, udbygges til at omfatte flere klassetrin. Ideen er, at arbejdet med film kontinuerligt gennem skolelivet, gør det muligt at bruge film på helt nye måder, og underbygge elevernes praktiske undervisning, formidlingsevner, mediedannelse og digitale kompetencer.

ZBCs kokkeelever lavede maden til arrangementet og stod for servering.