DIN MIN REN BY

Har du lagt mærke til vores nye kampagne for en renere kommune?

Måske har du set de grønne og hvide klistermærker rundt omkring i Vordingborg Kommune, hvor der står ”DIN MIN REN BY”. Det er vores nye slogan for renholdelse, som skal hjælpe os alle sammen med, at huske på, at hvis vi smider vores skrald i skraldespanden, så kan vi i fællesskab skabe en meget renere og smukkere forhave. 

Hvis du vil vide mere, så hop ind på www.vordingborg.dk/dinminrenby – her har vi nemlig samlet forskellige informationer til dig om kampagnen. Og hold godt øje med siden, for vi lægger løbende materiale og information ud til glæde for dig.

Målet med siden er, at understøtte og synliggøre arbejdet med at få en renere og smukkere kommune med mindre affald i det offentlige rum.

Siden indeholder ind til videre information om DIN MIN REN BY-kampagnen. Man kan også læse om kortlægningen af renholdelsesniveauet for henkastet affald i Vordingborg, hvor 80 % af borgerne er generelt tilfredse med renholdelsesniveauet, hvilket er bedre end landsgennemsnittet. På siden kan man også læse om unge-analysen, hvor 50 unge blev interviewet om deres syn på affald og deres ideer til mindre affald.

Hvis man har en god ide til, hvordan vi kan få en renere kommune, kan man skrive til kommunen med sin ide. Eksempelvis opsatte kommunen sidste efterår en lommeskraldeposeholder ved Hårbølle Strand. Opsætningen skete efter opfordring fra en borger, der gjorde opmærksom på TrailSkrald-fænomenet, hvor løbere samler skrald imens de løber. Tanken med lommeskraldeposerne er, at strandens gæster kan tage en lille dispenser, som indeholder syv små lommeskraldeposer. På sin tur på stranden samler man så sit eget affald i poserne, men også gerne andet affald, man møder på sin vej.

På sigt skal siden indeholde informationer om kampagner, aktiviteter, serviceniveauer samt meget andet i forhold til renhold. 

Om DIN MIN REN BY

Kampagnen DIN MIN REN BY har til formål at skabe en endnu renere kommune til fordel for borgere og turister. Kampagnens logo vil kunne ses i bybilledet fra slutningen af maj, og skal opmuntre borgerne til at huske at smide affald i skraldespanden.

Hvis du vil vide mere, så kontakt Trafik, Park og Havne på 55 36 25 70.