Einar Mar Gudmundsson i Kulturarkaden

Islandsk succesforfatter fortæller om sine bøger.

Litteraturinteresserede kan allerede nu begynde at glæde sig til et arrangement, som afholdes i Kulturarkaden i Vordingborg mandag den 28. august. Det er nemlig lykkedes at få en aftale i stand med den islandske forfatter Einar Mar Gudmundsson, som blandt andet har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris og også været gæst ved Verdenslitteratur på Møn. I forbindelse med et andet arrangement i Danmark har Vordingborg Bibliotek fået en aftale i stand om en forfatteraften i Kulturarkaden.

Drømme, nordlys og regnvejrsdage i Reykjavik er væsentlige og tilbagevendende elementer i Einar Mar Gudmundssons omfangsrige og vidtløftige forfatterskab. I digte, noveller og romaner udfolder han historier om det islandske folk gennem de seneste 100 år, og uden at forfalde til sentimental melankoli skriver han den islandske underklasses historie. Poesi og realisme går hånd i hånd i de humoristiske bøger, der alle er rundet af forfatterens samfundsengagement.

Ved arrangementet i Vordingborg vil Einar Mar Gudmundsson fortælle om sine bøger, der ofte rummer en original blanding af poesi, fantasi og realisme – samtidig med at de er båret af en umiddelbar fortælleglæde.

Reykjavik-trilogien, Universets Engle, Beatlesmanifestet og Islandske Konger er blot et par af de mange titler fra Einar Mar Gudmundsson.

Arrangementet med den islandske forfatter får et lokalt islæt. Maleren Gunnar Saietz fra Præstø har ladet sig voldsomt inspirere af Einar Mar Gudmundssons romanunivers. Det har resulteret i billedserien ”Einars univers”, som udstilles på Gallerigangen i Kulturarkaden fra den 1. august til 5. september. Samtidig vises en mindre retrospektiv udstilling med et udpluk af Gunnar Saietz’ malerier.

Det er allerede nu muligt at sikre sig billet til arrangementet med Einar Mar Gudmundsson. Billetter kan købes på bibliotekerne eller via www.vordingborgbibliotekerne.dk