EM i XTERRA kommer til kommunen

Offroad triatleter fra hele verden skal dyste på Møn. Du kan også deltage.

Den dramatiske natur på Møn danner rammen for Danmarks hårdeste, vildeste og smukkeste offroad triathlon stævne, som afvikles den 2-3. September 2017.

Samtidig skal EM i XTERRA afgøres netop på dansk grund. Topatleter fra hele verden konkurrerer på Møns hvide klint, lyder det fra stævneleder Simon Jørn Hansen fra XTERRA Nordic; 

”Omgivelserne på Møns Klint findes ingen andre steder i verden, og det vil bestemt give alle deltagere en oplevelse ud over det sædvanlige. XTERRA er det største inden for offroad triathlon, og EM på hjemmebane giver danske triatleter en unik mulighed."

Men det er ikke kun verdensstjerner, der skal i aktion, for alle kan få lov at deltage og prøve kræfter med de danske hvide bjerge. I et samarbejde mellem XTERRA og GeoCenter Møns Klint er det muligt at prøve kræfter med XTERRA Triathlon, XTERRA Duathlon og det klassiske og traditionsrige Klinteløb. Det unikke ved netop at gennemføre et XTERRA løb på Møns Klint er naturen og udfordringen;

"Udover at svømme ved kysten ved Møns Klint, skal der også cykles på nogle fede spor og løbes på en udfordrende rute. Til sidst skal der løbes fra stranden og op af en trappe med 497 trin, og der vil mange blive udfordret. Netop det gør ruten unik, og så er naturen jo fænomenal," fortæller stævneleder Simon Jørn Hansen. 

Løb du kan deltage i:

Lørdag den 2. September

  • XTERRA Klinteløb på 5 eller 10 km.
  • XTERRA Kids Duathlon på 1 km løb – 5 km mountainbike – 1 km løb.
  • XTERRA Sprint Triathlon på 375m svøm – 20 km mountainbike – 5 km løb
  • XTERRA Denmark Pro European Championship Møns Klint på 1500 m svøm – 30 km mountainbike – 10 km løb.

Søndag den 3. September

Alle kan deltage i XTERRA Denmark Møns Klint, som er samme distance som Pro race. 

Samtidig er noget af det vigtigste ved stævner også publikum. Som tilskuer kan man forvente at se nogle af verdens bedste offroad triatleter, men også de seje amatører, som kører om søndagen. Derudover er naturen ved Møns Klint exceptionel, og stævnepladsen vil sprudle med lokale specialiteter. 

Det vil selvfølgelig også være muligt at besøge GeoCenter Møns Klint, hvor der kan opleves og læres alt om den millioner år gamle hvide klint.

Hvis du vil vide mere om XTERRA Møns Klint eller Klinteløbet, så følg med på Facebook-sidenXTERRA Nordics hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig eller på GeoCenter Møns Klints hjemmeside