Færgen Ida er gået i vinterhi

En god sæson er slut for Færgen Ida, som nu er på værft så den kan blive klar til 2018-sæsonen.

Ida har taget den sidste tur i 2017 over det smukke Grønsund. Nu skal hun en tur på værft, så hun kan blive frisk og frejdig til 2018 sæsonen. Blandt andet bliver de nye joller monteret, så Ida kan komme endnu tættere på det oprindelige look fra 1959.

2017 har været et godt år for Færgen Ida.

På trods af den til tider blæsende og regnfulde sommer, har færgen alligevel været velbesøgt, og haft mange med om bord. Langt over 25.000 har i 2017 besøgt Færgen Ida.

Færgen har i sæson 2017 haft èn dag, hvor der desværre ikke kunne sejles på grund af hård vind.

Færgen Ida har en støtteforening, som hedder ”Idas venner”. Vennerne er et stort aktiv i færgen og hjælper hvert år rederiet med en masse praktiske ting for at få livet om Ida til at fungere. Idas venner arrangere også særsejladser. Specielt er vennerne kendt for de eftertragtede onsdagssejladser, som er et hit blandt lokale og turister.

I år havde vennerne blandt andet arrangeret en sejlads til den gamle Storstrømsbro, hvor man kunne høre mere om den nye Storstrømsbro. Efter det er blevet en realitet, at Vordingborg Havn skal være anlægshavn for Storstrømsbroen siger rygtet, at vennerne vil arrangere endnu en tur til Storstrømsbroen, så hold øje med programmet for 2018.

Hvis du vil støtte Færgen Ida, så hop ind på https://www.bogoe-stubbekoebing.dk/ og bliv ven med Ida.

Værftarbejde

I foråret besluttede Rederiet Bogø-Stubbekøbing Overfarten, at de nybyggede joller skulle monteres ombord på Ida. Der blev derfor lavet et  udbud på installation af jollerne. Der var to værfter som bød på opgaven. Det blev Gilleleje Værft, som vandt opgaven med at installere de to joller. Installationen skulle foregå ombord på Færgen, mens Færgen var i drift, men desværre var der store udfordringer med at få støbt nye spil til de kraner, som skal kunne sætte jollerne i vandet. Nu er spillene leveret og jollerne vil blive monteret over vinteren, så installationen af jollerne er klar inden sæsonen 2018.

Renoveringen af Færgen Ida fortsætter med et planlagt værftsophold i december og januar måned. Rederiet har udarbejdet et udbudsmateriale, som er sendt til Stege Værft og Gilleleje Værft.

Gilleleje værft har vundet udbuddet med billigste pris for optagning,  bedding og udskiftning af 30 meter træplanker.

Færgen forhalede til Gilleleje værft ultimo november. Her bliver det årlige bundsyn udført og vedligeholdelsesopgaver igangsat, hvis det er nødvendigt. Samtidig vil de nye joller blive installeret, så Ida igen står klar til at sejle en masse turister og ikke mindst lokale over Grønsund i 2018.

Vi glæder os til at byde velkommen til sæsonen 2018, hvor Ida vil fremstå med sit nye ”gamle look”, fra dengang Færgen blev leveret fra Stege skibsværft i 1959.

Du kan læse mere på www.vordingborg.dk/Ida