Flere vil flytte til Vordingborg

Mange tilflyttere har ifølge Dagbladet Politiken set fordelene i at bo i storbyens forhave.

Dagbladet Politiken fremhæver Vordingborg som en vinderby, når det gælder tilflytning.

 

Det skyldes, at danskerne i stigende grad efterspørger lave boligpriser, gode kulturtilbud, nem adgang til københavn samt masser af lys, frisk luft og plads. 

Og netop på disse parametre ligger Vordingborg helt i top:

En oversigt på boliga.dk viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en ejerbolig i Vordingborg Kommune er 10.835 kroner. I København er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 38.524 kroner. Det betyder med andre ord, at et parcelhus på 150 m2 koster 1.625.250 kroner i Vordingborg, hvorimod man skal betale 5.778.600 kroner for et tilsvarende hus i hovedstaden.

 

De lave boligpriser betyder flere penge i lommen, når de faste udgifter er betalt. En analyse fra Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at en familie i Vordingborg har et månedligt rådighedsbeløb på 22.127 kroner, hvis den ene ægtefælle arbejder i København og den anden lokalt i kommunen. Vordingborg Kommune ligger dermed nr. 1 på listen over, hvor mange penge en gennemsnitlig familie har tilbage om måneden efter at have betalt skat, udgifter til bolig og bil samt øvrige faste udgifter til forsikringer, el, vand, varme mm. Det er 10.000 kroner mere om måneden til forbrug end en familie i København har tilbage, når de fast udgifter er betalt.

 

Vordingborg Kommune har de seneste år også styrket sin position som Sydsjællands oplevelses- og kulturhovedstad. Det skyldes ikke mindst, at kommunen kan tilbyde en perlerække af musik- og kulturoplevelser en mageløs kyst og natur og en restaurant, der som den eneste på Sjælland, udenfor hovedstaden, har opnået en Michelinstjerne. Satsningen på oplevelser og kulturelle tilbud er en vigtig del af Vordingborg Kommunes Vision 2030, som sigter mod at Vordingborg Kommune skal være kendt som event- og festivalkommune.

 

 Find din fremtidige bolig hos ejendomsmæglerne i Vordingborg: