Flot 3. plads til Jobcenter

Fra en 38. plads til en 3. plads i LO's sammenligning af jobcentrenes indsats.

Vordingborg Jobcenter er netop blevet placeret på en flot 3. plads i LO’s seneste måling og sammenligning af jobcentrenes indsats i hele landet. Målingen har fokus på fem forskellige områder, der har betydning for ledige og sygemeldte borgeres tilknytning til arbejdsmarkedet.

At Vordingborg Jobcenter ender på en samlet 3. plads skyldes, at jobcenteret placerer sig i top 10 på tre ud af de fem områder, der indgår i LO’s måling (jobcenterindeks). De tre områder, hvor Vordingborg Jobcenter opnår en høj placering, fortæller noget om resultaterne af jobcenterets generelle indsats: 

  • Længde af ledighedsperiode

  • Længde af sygedagpengeperioder

  • Merledighed blandt indvandrere

Der er tale om markant bedre resultater, når der sammenlignes med landsgennemsnittet, f.eks. er sygedagpengeperioden over 8 uger kortere for borgere tilknyttet Vordingborg Jobcenter. Formanden for Udvalg for Arbejdsmarked og Uddannelse Anders J. Andersen udtaler:

”I udvalget er vi rigtig stolte af, at vores jobcenter opnår en 3. plads i en landsdækkende måling. Det er et super flot resultat, der vidner om, at jobcenteret på de her områder leverer en effektiv og solid indsats for borgerne. ”

Baggrunden for den flotte placering skal ifølge Borger- og Arbejdsmarkedschef Claus Holm Oppermann findes i det løbende arbejde med at udvikle og forbedre opgaveløsningen i jobcenteret, både ift. hurtig hjælp ved sygdom og ledighed, den gode samtale med borgeren, samarbejde med virksomheder samt fokus effektiv opgaveløsning.

Den samlede placering i målingen, opnås på trods af noget lavere placeringer i de områder, der handler om aktivering og uddannelse. Det er dog områder, der har jobcenterets opmærksomhed bl.a. i projektet ’Arbejdskraft til Storstrømsbroen’, hvor ledige uddannes for at være på forkant til jobåbninger, og i projektet ’Ansvar for eget liv’, hvor langvarige kontanthjælpsmodtagere mødes med nye metoder og muligheder.   

I LO’s måling fra året før fik Vordingborg Jobcenter en samlet placering som nummer 38, og dermed er jobcenteret hoppet 35 pladser frem.

Se resultater og læs mere om LO’s jobcenterindeks