Førende bilkoncerner køber grund på Afkørsel 41

Vil opføre topmoderne og hurtig ladestation for el-biler.

En topmoderne og hurtig ladestation for el-biler er på vej til Vordingborg Kommunes erhvervsområde Afkørsel 41. Det står fast efter, at IONITY har købt en mere end 5000 kvadratmeter stor grund på det eftertragtede erhvervsareal, - som ligger klos op ad Sydmotorvejen - som en yderligere og vigtig brik i IONITYs puslespil af europæiske ladestationer.

IONITY er et selskab stiftet af de store bilkoncerner BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi og Porsche.

Selskabets formål er at opbygge et netværk af moderne, pålidelige og kraftige ladestationer langs store ruter i hele Europa. Hurtige opladninger sikres med en kapacitet på op til 350 kW, og samtidig skal ladestationerne både være behagelige og nemme at bruge.

“Erhvervsområdet Afkørsel 41 er præcis sådan et sted, som vi har brug for til vores netværk af hurtigtladende og topmoderne ladestationer. Vi ser frem til et spændende samarbejde,” siger Chief Operating Officer i IONITY, dr. Marcus Groll.

Borgmester Mikael Smed byder IONITY velkommen til Afkørsel 41.

”At IONITY har valgt Afkørsel 41 til at placere en topmoderne ladestation styrker erhversarealet. El-biler er fremtiden, og behovet for ladestationer vokser for hver dag, der går. Allerede nu har mange lande et stort salg af el-biler, og jeg er ikke i tvivl om, at den udvikling også vil komme herhjemme, når Folketinget har strikket en fornuftig afgiftsstruktur sammen,” siger han.

Med salget til IONITY er der kun ganske få ledige grunde tilbage på første etape af Afkørsel 41.

”Det er dejligt, at der er så stor interesse for at placere sig på Afkørsel 41. Derfor er vi også allerede nu i gang med at byggemodne etape 2, hvor der allerede er afsat flere grunde,” siger Mikael Smed.