Forårsarrangementer på biblioteket

Vordingborg Bibliotekerne satser på lokale islæt ved forårets arrangementer.

I forbindelse med tilrettelæggelsen af forårets arrangementsprogram på Vordingborg Bibliotekerne har vi forsøgt at give de fleste arrangementer et lokalt islæt. Vi ser det som bibliotekernes naturlige opgave at støtte de lokale forfattere og samarbejde med lokale aktører som fx Lokalhistorisk Forening, Kunstforeningen Vordingborg, Litteraturselskabet Nordbrandt og Filmfabrikken. Lokalliv

Der har allerede været afholdt et arrangement med tidligere Børne- og Kulturdirektør Klaus Michael Jensen, som trak fuldt hus til sin billedfortælling om sin 13000 km lange cykeltur gennem Sydamerika.

Ølentusiaster fra Vordingborg/Præstø vil onsdag 15. marts guide deltagerne gennem et udvalg af øl, der kan købes lokalt. Arrangementet foregår på Møn Bibliotek i Stege.

Lokale forfattere

Et meget engageret publikum lyttede forleden til Vordingborgforfatteren Aksel Haanings foredrag om Jung med udgangspunkt i hans seneste bog ”Jung – en stemme fra dybet”.

I den kommende uge torsdag 23. februar på Præstø Gamle Rådhus øser foredragsholder, underviser og coach Gitte Sparsø af sine erfaringer med personlig og spirituel udvikling med udgangspunkt i bogen ”Midnatsblå Tanker”.

Præstø bibliotek får torsdag 9. marts besøg af filosoffen, forfatteren og den tidligere højskolelærer Peter Johannes Schjødt, der er bosat i Præstø. Her vil han fortælle om sin seneste bog: Julies hjerte: fortællingen om et transplanteret hjerte.

Mød lokale forfattere på dit lokale bibliotek er det fælles tema for fire arrangementer, hvor medlemmer af StORDstrømmen læser op og fortæller rundt på bibliotekerne i Vordingborg, Stege og Præstø.

Lokalhistorie

I samarbejde med Lokalhistorisk Forening indbydes onsdag 15. marts til foredragsaften, hvor direktør Hjalmar Skovholm Hansen fortæller om Vordingborg Køkkenets 50 årige historie.

Lokale kunstnere

Billedkunstneren Elisabeth Tyler boede i Fæby tilbage i 70erne, og nogle vil nok huske hendes tegninger fra de lokale aviser. I samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg vises en udstilling med værker af den anerkendte kunster, som torsdag 30. marts i Kulturarkaden vil fortælle om sit liv og virke – herunder også sit sommersejlerliv i Middelhavet.

Sidste år døde tegneren Palle Bregnhøi, der boede i Langebæk. Et planlagt arrangement måtte aflyses, men torsdag 27. april besøger sønnen Rasmus Bregnhøi, der også er anderkendt tegner, Kulturarkaden, hvor han fortæller om arbejdet med sine illustrationer til bl.a. utallige børnebøger. Også dette arrangement er tilrettelagt i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg.