Fornuften har sejret - et stort tillykke til os allesammen

Et udrejsecenter på Lindholm bliver alligevel ikke til noget.

”Det lykkes, og det er en fantastisk god nyhed ikke kun for Kalvehave og Møn men for hele vores kommune. Og det viser hvad vi kan, når borgere og politikere står sammen”.

Sådan lyder det fra Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed efter, at nattens aftale mellem Socialdemokratiet, Radikale venstre, SF og Enhedslisten fastslår, at der ikke bliver oprettet et udrejsecenter for kriminalitetsdømte udviste asylansøgere på Lindholm. Uden at de dog har besluttet hvor asylansøgerne så skal placeres.

Overraskende for ikke mindst Kommunalbestyrelsen i Vordingborg, meldte VLAK-Regeringen i slutningen af november 2018 ud, at de i forbindelse med den nye finanslovsaftale havde indgået en aftale med Dansk Folkeparti om at oprette et udrejsecenter for kriminalitetsdømte udviste asylansøgere på øen Lindholm i Stege Bugt. Udrejsecenteret, som skulle kunne rumme op til 125 beboere, ville koste små 800 millioner kroner i oprettelse og drift de første år, og derefter 1,8 mio. kr pr. år for hver asylansøger.

Det er syv måneders indsats, der nu har ført til resultatet - en indsats, der er foregået på mange fronter og med mange involverede parter.

”På tværs af partiskel har hele Kommunalbestyrelsen – på nær et enkelt parti – fra starten kæmpet imod et udrejsecenter på Lindholm. Det samme har de fleste partiers folketingskandidater, og ikke mindst så har borgerne i Kalvehave og på Møn ført en fantastisk kamp mod udrejsecenteret. Og det er på alle området blevet ført med saglige argumenter for, hvorfor det ville være en dårlig ide, at oprette et udrejsecenter på Lindholm,” siger Mikael Smed.

”Derfor er det på sin plads at sige tak og et stort tillykke til alle, der har deltaget i kampen mod et udrejsecenter på Lindholm. Et udrejsecenter som var et fuldstændig vanvittigt og dyrt symbolpolitisk indslag i asyldebatten. Det har vi med argument på argument kunne bevise overfor politikerne, og heldigvis har det nye flertal valgt at lytte og lade fornuften råde og ikke bare føre symbolpolitik for at tækkes Dansk Folkeparti. Det tyder godt for fremtiden,” siger Mikael Smed.