Fortsat fremgang for erhvervsklimaet

Vordingborg Kommune er rykket én plads frem i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet.

Vordingborg Kommune rykker en plads frem i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Vordingborg Kommune ligger på plads nummer 71 i årets undersøgelse, som 59 virksomheder har svaret på.

Borgmester Knud Larsen er tilfreds med årets placering: ”DI’s undersøgelse viser, at vi bliver ved med at forbedre os på erhvervsvenligheden. Det er ikke mere end to år siden, at vi lå nederst placeret i undersøgelsen, så jeg er meget tilfreds med, at vi fortsætter fremgangen, selvom der kun er tale om en enkelt plads frem i år. En af de ting, som glæder mig mest, er at mere end 70% af de virksomheder, som har deltaget i undersøgelsen svarer, at de vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Vordingborg Kommune. Det tager jeg som et signal om, at vi gør mange ting rigtigt og er ved at få udviklet en god serviceorienteret myndighedskultur i Vordingborg Kommune”.

Borgmesteren understreger dog, at det ikke kun er tilbagemeldinger fra de 59 virksomheder, som har deltaget i undersøgelsen, som skal være basis for den videre udvikling af erhvervsservicen. ”Det skal ske i dialog med alle virksomheder i kommunen,” siger han.

Vordingborg Kommune er gået frem i seks ud af 11 kategorier i forhold til sidste års resultat. Det gælder blandt andet i dialogen mellem virksomheder og kommune, brug af private leverandører, arbejdskraft samt kommunens image. Til gengæld er det gået lidt tilbage i kategorier som infrastruktur og transport, lokal planlægning og den kommunale velfærdsservice.

Formand for Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Erhverv A/S Christian Brix-Hansen er også tilfreds med årets placering: ”At vi samlet set er gået endnu én plads frem - vel at mærke ovenpå sidste års meget store fremgang - finder jeg umiddelbart tilfredsstillende. Det bekræfter mig i, at erhvervsklimaet i Vordingborg er inde i en positiv udvikling. Men vores mål er at komme op i den bedste tredjedel i landet, så der skal helt klart fortsat arbejdes med tingene. Og det er vi i fuld gang med, i et positivt samarbejde kommune og erhvervsliv imellem,” siger han.

Formand for Vordingborg Kommunes erhvervsudvalg Asger Diness Andersen glæder sig specielt over de gode placeringer, når det drejer sig om arbejdskraft og sagsbehandling: ” Det er rigtigt positivt, at vi er rykket 42 pladser frem, når det gælder arbejdskraft. Vores virksomheder kan jo kun skabe vækst og udvikling, hvis de kan få den ønskede arbejdskraft. Det er også glædeligt at vi scorer højt når det drejer sig om sagsbehandling. Vi har arbejdet fokuseret på, at servicere virksomhederne hurtigt og professionelt i fx miljøsager, sygedagpenge og når de har brug for arbejdskraft. Det ser ud til at virksomhederne kvitterer for den indsats. Det er vi glade for,” siger han.