Gamle skolefotos på Møn Bibliotek

Møn Bibliotek udstiller gamle skolefotos fra hele Møn fra starten af 1900 tallet og frem.

Kan du huske dengang, du gik i skole og et af årets højdepunkter var at få taget skolefotos? Det var sjovt at se sig selv og ens kammerater på fotoet – hvem sad skævt på stolen eller havde glemt at rede håret om morgenen?

”Fotos og især dem fra ens barndom kan sætte mange tanker og snakke i gang. At se gamle fotos er som at genopleve historierne fra ens liv. De historier vil vi gerne hjælpe på vej her på Møn Bibliotek”, fortæller bibliotekar Birka Alrune.

Møn Bibliotek har derfor i samarbejde med Lokalhistorisk Forening Møn valgt at sætte fokus på gamle skolefotos fra hele Møn fra starten af 1900 tallet og frem. Foreningen har været i gemmerne og hente et stort udpluk af skolefotos frem, som vil blive udstillet i salen på Møn Bibliotek fra mandag d. 18. september og hele oktober med.

Så kom forbi og se om du kan finde dig selv, din bedste barndomsven eller måske din gamle skolekæreste på et af billederne.

Skulle du selv have nogle gamle skolefotos derhjemme, så er det også en oplagt mulighed at tage kontakt til Lokalhistorisk Forening og få billederne scannet, så foreningen kan registrere og opbevare dem for eftertiden. Foreningen har lokaler på Thorsvang, hvor de holder åbent med bemanding tirsdag fra kl. 13-17.

Udstillingen med de gamle skolefotos er en del af en større national historiekampagne i Danmark, hvor en lang række kulturinstitutioner samarbejder om at sætte fokus på danmarkshistorien – lige fra den tidlige stenalder og op til nutiden.