God dialog omkring budget 2017

Borgmester Knud Larsen er optimistisk i forhold til at opnå et bredt budgetforlig.

”Det ser fornuftigt ud. Vi har haft en god dialog i en positiv ånd, og er overordnet enige om de store ting. Så jeg mener, at der fortsat er grobund for at der kan indgås et bredt forlig.

Sådan lyder det fra borgmester Knud Larsen efter, at kommunalbestyrelsen i dag har holdt budgetseminar på Vordingborg Rådhus.

På budgetseminaret blev budgetforudsætningerne gennemgået og ovenpå gårsdagens udmeldinger fra Social- og Indenrigsministeriet om tilskud og lånemuligheder, bliver det noget nemmere at lægge et budget, end det gjorde for bare et par uger siden, hvor der manglede mere end 25 millioner kroner i at kunne skabe et fornuftigt og sammenhængende budget.

Vordingborg Kommune får i 2017 otte millioner kroner i tilskud fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner. Samtidig får kommunen ekstraordinært lov til at optage lån på 30 millioner kroner til at styrke likviditeten og 17,6 millioner kroner til brug for effektivisering.

”Det har selvfølgelig styrket optimismen, men vi kan ikke på sigt bygge kommunens likviditet på tilskud og låneadgang, så vi giver selvfølgelig ikke bare los. Vi fortsætter arbejdet med at få en god og stabil økonomi og fornuftige og sammenhængende budgetter. Det er vi inde i en rigtig god dialog omkring, og jeg ser frem til at den fortsætter, og at vi forhåbentlig når samlet i mål,” siger Knud Larsen.

Der er i øvrigt aftalt møde i udvalget for Økonomi, Planlægning og udvikling torsdag den 8. september 2016. "Til dette møde er løsgænger i kommunalbestyrelsen Helle Mandrup Tønnesen inviteret til at deltage," slutter borgmester Knud Larsen