IDA sejler igen mellem Bogø og Stubbekøbing

Den 60 år gamle træfærge har startet den nye sæson op.

Med en ny sejlplan lagde Færgen Ida den 4. maj igen ud fra Stubbekøbing for at indlede sæsonen over Grønsund på Bogø-Stubbekøbingoverfarten.

Og det er en fortsat godt vedligeholdt færge, der kan sejles med i sæsonen, som varer frem til den 30. september samt en uges piratsejlads i efterårsferien. Vinterperioden har nemlig været brugt på værft i Gilleleje, hvor færgens hovedmotor er blevet efterset, blevet skiftet en del planker og installeret nyt fyr. Derudover er der for at føre Ida tilbage til sit oprindelige udtryk sket en genetablering af originale redningsbåde og spil.

Tusindvis benytter hver sommer Færgen Ida til at komme over Grønsund. Enten fra Bogø til Stubbekøbing eller omvendt. Og Ida, som er en af de få træfærger i Danmark, som stadig sejler i fast rutefart, medtager både gående, cykler, biler, motorcykler og busser på den 12 minutter lange tur.

”Det er jo fantastisk, at vi her i vores område har en færge som Ida og ikke mindst, at den 60 år efter, at den blev bygget stadig er så velholdt. Idas ture mellem Bogø og Stubbekøbing tiltrækker mange turister, som ser frem til en sejloplevelse på en ægte gammel træfærge, men Ida er også vigtig for hele lokalsamfundet. Derfor gør vi også, alt hvad vi kan for at sikre, at Ida altid er i tip top stand, og at den kan holde i mange år endnu,” siger Vordingborg kommunes havnechef og ansvarlig for Færgen Ida Annemette Hommel. Hun retter samtidig en stor tak til støtteforeningen ”Idas Venner” for deres indsats omkring den gamle træfærge.

Netop støtteforeningen ”Idas Venner” er rigtig meget involveret i at holde Ida i gang. Ud over at deltage i den faste vedligeholdelse, så er det også ”Idas Venner”, som står for færgens særsejladser.

Blandt særsejladserne er de populære ”onsdagssejladser”, som er en aftensejltur på Grønsund med underholdning, guidning og salg af drikkevarer ombord. Står man for at skulle holde en privatfest, firmaudflugt eller lignende kan man også gennem ”Idas Venner” chartre hele færgen til en særsejlads.

Se Idas sejplan for sæson 2018, priser mv. på www.vordingborg.dk/ida

Læs mere om ”Idas Venner” på https://www.bogoe-stubbekoebing.dk/

Om IDA
IDA er en træfærge bygget på Stege Skibsværft i 1958/1959. IDA vejer 120 tons, er 30 meter lang og 8,13 meter bred. IDA kan medbringe 98 passagerer og 12 biler.