Indvielse af Kulturruten

Fredag den 12. oktober indvies Kulturruten, som går fra Algade til Kulturarkaden.

Som den første af de fem planlagte Røde Løber-ruter i Vordingborg, er Kulturruten nu klar til indvielse.

Det sker fredag den 12. oktober 2018 kl. 13.30, hvor billedkunsterne Till Junckel og Christian Hillesø inviterer på en gåtur langs ruten fra Algade og ned til Kulturarkaden i Sydhavnen.

Turen starter fra bykontoret i Algade 18A, og undervejs vil de to kunstere fortælle om deres arbejde og ideer med udformningen af de skulpturer, der som de gamle varder, skal lede nysgerrige fodgængere gennem ruten.

Kulturruten er et nyt alternativ til den mere direkte forbindelse fra bymidten ned langs Marienbergvej. Ruten er lagt, så man får et indblik i byens historie og udvikling.

Skulpturerne, som viser vejen gennem ruten, er udformet som bogstaver og små ord, som hver især fortæller en historie, om netop det sted de står. Skulpturerne kan også bruges som legeredskaber eller blot til at sætte sig sig på, hvis man får brug for et lille hvil undervejs.

Kulturruten er én af de fem ruter i Områdefornyelsen De Røde Løbere, som er finansieret af Vordingborg Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Du kan læse mere om de fem ruter på www.vordingborg.dk/derødeløbere

Mødetid og sted:

Fredag den 12. oktober kl.13.30 foran Bykontoret i Algade.

Turen forventes at tage cirka 1.5 time. Herefter er der mulighed for at få en halv times uddybende snak om ruten med kunsterne.

Mere nyt fra De Røde Løbere - Uddannelsesruten

Som et led i etableringen af en af de øvrige fire Røde Løber-ruter, Uddannelsesruten, blev der fredag 28. september opsat skulpturer ved Rådhusparken/Vognmandsmarken.

Skulpturerne, som kaldes ”Præstens Skildpadder”, er et samtidsmonument over Rådhusparken i Vordingborg, og består af seks marksten fra Møn. Hver sten er dekoreret med røde inskriptioner og indhuggede symboler, skabt af unge mennesker, der bor i og omkring Vordingborg. Stenene er arrangeret i et forløb langs Vognmandsmarken og i en halvcirkel ved indgangen til Rådhusparken.

Projektet er gennemført som et samarbejde mellem K-O-N-T-O Studio og 10. klasses elever på kreativlinjen.

Inspirationen kommer fra de gamle runesten.”Runerne” på stenene er tegnet af eleverne som symboler på de stedsspecifikke historier, de har beskæftiget sig med. Tegningerne er overført til stenene, skåret ud og malet med rød farve.

Sidste år gennemførte De Røde Løbere i samarbejde med mange af byens unge et projekt i Rådhusparken, hvor der blev opsat bænke, hængekøjer, bordtennisborde og aktivitetsredskaber.