Kom til indvielse af projektet ’Stedet Tæller’ i Klintholm Havn

Den 29. juni indvies det nye bytorv og havnetrappen på Klintholm Havn.

Fredag den 29. juni 2018. kl. 11.00-13.00 indvies projektet, og både borgere, interessenter og samarbejdspartnere er velkomne til at deltage i arrangementet. Projektet ’Stedet Tæller er gennemført som en del af Realdanias kampagne af samme navn.

Klintholm er godt i gang i gang med at udvikle sig fra at være industrihavn til at blive kystturismeby, hvor den aktive havn med smuk omkringliggende natur og en spændende kulturhistorie, skal være med til at trække turister til Møn. Men de fysiske rammer afspejlede ikke i tilstrækkelig grad stedets kvaliteter og muligheder.Nu har et byfornyelsesprojekt skabt et nyt bytorv og en havnetrappe, som giver mulighed for ophold, pause og udsigt til både strand og vand. Fremover skal trucks, trailere og trollingbåde kunne færdes her side om side med lystbådesejlere, lokale og turister.

Intentionen er at få flere – både borgere, besøgende og turister -  til at opholde sig i Klintholm Havn, og på sigt at få havnen til at udvikle sig yderligere både som turisthavn og erhvervshavn.

Det færdige bytorv og Havnetrappen giver et visuelt og funktionelt løft til havnen og skal fremme kontakten mellem by, havn og strand.

Projektet har fået navnet ’Stedet Tæller’ og gennemføres som en del af Realdanias kampagne af samme navn. De nye tiltag er en udløber af udviklingsplanen ’Kystdestination Møns Klint’, hvor netop Klintholm Havn er udpeget som et særligt potentiale. 

Projektet har været igennem en borgerproces siden 2012. 

”Det er meget glædeligt for Vordingborg Kommune, at det nye Bytorv og havnetrappe i Klintholm Havn nu kan indvies for borgere og turister.
Vordingborg Kommune er glade for det positive samarbejde der har været med borgere, lokale interessenter og ikke mindst Realdania”.
Projektet giver Klintholm Havn et tiltrængt løft, der er helt i tråd med den positive udvikling, som Klintholm Havn er i gang med,” siger borgmester Mikael Smed.

”Stort tillykke til de gode kræfter, som har bidraget til at gøre projektet på Klintholm Havn til virkelighed. De nye tiltag giver havnen et flot løft, og  gør den mere attraktiv – både for borgerne i hverdagen og for turister, for eksempel vandrere på Camønoen. Samtidig er der stadig plads til  mere traditionelle havneaktiviteter, sådan at de kan eksistrere side om side med de nye aktiviteter og berige hinanden. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man kan videreudvikle en mindre fiskeri- og industrihavn til gavn for både lokale borgere og turister,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Program for indvielsen:

Kl.11.00 Indvielsen åbnes.

Kl. 11.05 Borgmester Mikael Smed indvier projektet ’Stedet Tæller’, Havnetrappen og Bytorvet. 

Kl. 11.20 Stine Lea Jacobi – Realdania.

Kl. 11.45-12.30 Åbningskoncert ved Synje Norland.

I løbet af arrangementet er det også muligt at besøge Klintholm Havns Redningsskib.

Læs mere om projektet på www.stedet-tæller.dk