Integrationsprisen 2018 til Kulturmentorerne hos ATP

Kulturmentorerne blev valgt blandt 13 kandidater.

Integrationsprisen 2018 gik til… Kulturmentorerne hos ATP Udbetaling Danmark. Læs om prisoverrækkelsen.

Overrækkelsen af Integrationspris 2018 fandt sted onsdag den 21. november i Byrådssalen. Der blev indledt med trompetspil og efter selve prisoverrækkelsen blev der serveret flotte kager og frugtanretninger som to af rådets medlemmer/suppleanter havde lavet til anledningen. Ca. 40 personer deltog i arrangementet.

Alle de 13 kandidater til prisen var inviteret, og de blev hver især fremhævet af borgmesteren, inden han offentliggjorde årets prismodtager.

Integrationsrådets begrundelse for at tildele Integrationsprisen til Kulturmentorerne hos ATP

Kulturmentorerne forstærker oplevelsen af at være en del af det danske arbejdsfællesskab hos deres mentees, og deres tilgang kan inspirere andre virksomheder, og dermed komme flere til gavn.

Helt konkret er Kulturmentorernes opgave at hjælpe praktikanter med anden etnisk baggrund til at forstå og agere på en dansk arbejdsplads. Hver kulturmentor har en mentee, som de mødes med en gang om ugen, både for at snakke om konkrete udfordringer i praktikken, og om andre forhold, der har betydning for den enkelte mentee.

Kulturmentorerne hjælper også de nye kolleger med at få øjnene op for deres egne kompetencer, og det giver flere perspektiver på fremtiden.

Gennem relationerne til deres mentees skaber Kulturmentorerne ringe i vandet. Det er ringe i vandet for den enkelte mentee, der bliver mere tryg i arbejdsfællesskabet og får et større netværk. Og det er ringe i vandet for Kulturmentorernes kolleger, der får nedbrudt barriere og styrket deres nysgerrighed. På den måde har Kulturmentorernes indsats en dobbeltvirkende effekt, hvor alle bliver klogere på hinanden, og det er der brug for, når det handler om at skabe god integration.

Alle indstillinger til Integrationsprisen 2018 kan læses på vordingborg.dk/integrationsrådet.

Integrationsrådet vil fortsat fokusere på alle de gode indsatser for at skabe integration, og håber at årets prisoverrækkelse vil inspirere endnu flere til at komme med en indstilling til Integrationsprisen i 2019.