Invitation til turledermøde til Vandrefestival 2019

Både garvede turledere og nye interesserede er velkomne.

Igen i år sætter vi fokus på vandring. Vi vil derfor gerne invitere spirende og garvede turledere til informationsmøde om Vandrefestival 2019, så I er opdaterede og klædt på til at afholde ture.

Mødet finder sted:

Onsdag den 27. marts 2019 kl. 17-19
i Vordingborg Kommunes Administrationsbygning, Østergårdstræde 1A, 4772 Langebæk.

Der vil blive serveret en sandwich til mødet.

Tilmelding til Jette Stauner på jsta@vordingborg.dk.

Kender du en anden, der kunne være interesseret i at deltage i mødet, er du velkommen til at tage vedkommende med. Kan du ikke deltage i mødet men vil arrangere og afholde en tur, er du mere end velkommen til at henvende dig inden den 31. april 2019.

Hvem afholder vi vandrefestival for?

Det gør vi både for turister og vores borgere for at gøre opmærksom på, at vandring er sundt og nemt at gå til. Og så er der bare så mange smukke steder at gå i Vordingborg Kommune.

Hvad er en tur på Vandrefestivalen?

Vandrefestivalen er en paraply, som samler en lang række af vandrerelaterede aktiviteter. Næsten hvad som helst, hvor der er fokus på at gå – kortere eller længere – kan være et Vandrefestival-arrangement. Eksempel kan være en tur fra Beværterhuset rundt i Vintersbølleskoven med efterfølgende bålsuppe eller kage og kaffe ved Beværterhuset. Eller en rundtur på en fårefarm for at høre om fåreavl kombineret med en god lang gåtur. Eller en tur rundt i Stege og se på alle de fine middelalderplanter, der gemmer sig langs stier og på byggetomter.

Hvad får du ud af at arrangere en tur?

Du og I kan gøre opmærksom på jeres forening, jeres lokalområde eller jeres virksomhed. Det kan tiltrække nye medlemmer, det er sundt for deltagerne, og så er det sjovt både at møde nye mennesker, vise rundt og fortælle. Det kan også tiltrække nye kunder.

En platform at annoncere på – vi står for en del af det praktiske med presse

Vordingborg Kommune sørger for annoncering af turene både i pressen og på flere digitale platforme som vandrefestival.dk, naturenivordingborg.dk og den lokale side på naturstyrelsen.dk.

Gå gerne ind og følg med på facebookgruppen Vandrefestival 2019 Vordingborg Kommune.

Baggrund

Vandrefestivalen startede i 2009 som et samarbejde mellem Region Sjælland, Østdansk turisme, Dansk Vandre Laug og kommunerne.

Efter 2014 har en række kommuner etableret et samarbejde om Vandrefestivalen og står for en meget overordnet koordinering af Vandrefestivalen. Det tværkommunale sundhedsudvalg i Region Sjælland bakker op om Vandrefestivalen og dens formål. Derfor tager Vordingborg Kommune initiativ til samle en lang række aktører, og inviterer til et samarbejde om at give store og små vandreoplevelser rundt i hele Vordingborg Kommune.