KAMPEN MOD UDREJSECENTER FORTSÆTTER

Foretræde for Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Borgmester Mikael Smed, 1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen og 2. viceborgmester Michael Seiding Larsen var tirsdag den 11. december til foretræde for Udlændinge- og Integrationsudvalget. Formålet med at møde op på Christiansborg var at få politikerne til at genoverveje forslaget om at etablere et udrejsecenter for kriminalitetsdømte asylansøgere på Lindholm og i stedet bruge lidt mere tid på at finde en fornuftig og ansvarlig løsning.

De tre ”borgmestre” fremførte under mødet en række argumenter for at forslaget om at etablere udrejsecenteret på Lindholm er et unødvendigt dyrt forslag. Kapacitetsproblemerne på Kærshovedgård kan løses meget billigere end det nuværende forslag, som koster skatteborgerne 759 mio. kroner, hvilket svarer til 1,8 mio. kroner pr. beboer.

Årsagerne til at forslaget om at bruge Lindholm bliver så uhørt dyrt er blandt andet, at det koster 10-15 % mere at bygge på en ø. Derudover skal alle politibetjente, medarbejdere fra kriminalforsorgen og alle andre ansatte og materialer transporteres over med færgen dagligt, hvilket også vil fordyre driften væsentligt. 

Mikael Smed, Else-Marie Langballe Sørensen og Michael Seiding Larsen gjorde også udvalget opmærksom på, at det nuværende udrejsecenter på Kærshovedgård, hvorfra der er fem kvarters gang ind til nærmeste by Bording på 2400 indbyggere, reelt ligger mere øde og afsondret end Lindholm, da man herfra, på fem kvarter, kan komme til alle større byer på Sjælland inklusive København. Forslaget om at etablere et udrejsecenter på Lindholm er med andre ord unødvendigt dyrt og løser ikke de udfordringer, som forslaget har til hensigt.

Læs mere om foretrædet for Udlændinge- og Integrationsudvalget på vores debatside  

Du kan også deltage i underskriftsindsamlingen mod planerne for et udrejsecenter på Lindholm på https://www.skrivunder.net/nej_tak_til_udrejsecenter_pa_lindholm